x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică "Gargaragiii" din Parlament

"Gargaragiii" din Parlament

de Lavinia Dimancea    |    24 Noi 2005   •   00:00
"Gargaragiii" din Parlament

Parlamentarii s-au dat in stamba ieri in sedinta comuna de plen. Totul a pornit de la solicitarea PRM de a retrimite la comisii proiectul de buget pentru a se opera majorarea bugetului pentru invatamant. O crestere fie la 5%, asa cum a cerut deputatul peremist Olguta Vasilescu, fie la 6%, cum a solicitat colegul ei de la Senat, Gheorghe Funar. Parlamentarii majoritari s-au opus, iar presedintele de sedinta, Radu Berceanu, a declarat problema "transata" si a trecut mai departe. Funar s-a declarat nemultumit insa de decizia presedintelui, la fel si Olguta Vasilescu, ceea ce l-a determinat pe un reprezentant al puterii sa vina la microfon si sa ii numeasca "gargaragii de profesie". "Am ajuns sa luam lectii de la cei care au studiat socialismul stiintific", i-a acuzat parlamentarul pe peremisti, spunand ca el a facut parte din lotul national de matematica, si nu poate accepta ce fac acestia.

"ABERANT". "Nu am stiut ca exista in Parlament acest parlamentar. Distinsul matematician are insa un limbaj de submatematician. Nu sunt de acord cu ce a spus acest aberant de coleg. Eu nu am fost socialist stiintific si nu sunt gargaragiu de profesie", a replicat deputatul PRM, Marcu Tudor. "Din cate am aflat, este prima lui interventie in plen, dar am aflat ca are si un dosar pentru falsificarea notelor studentilor", a raspuns acuzatiilor si Funar, care nu a avut succes, in cele din urma, cu propunerea de retrimitere a proiectului la comisii, aceasta fiind respinsa. Marcu Tudor nu s-a lasat insa si l-a criticat pe Berceanu. "Vad ca intentionati sa tensionati tensiunea. (...) Va rugam sa luati act de dorinta noastra de a parasi aceasta sala atat timp cat conduceti sedinta", a spus Tudor, dar dorinta nu i s-a indeplinit.

CVORUMUL, DIN NOU O PROBLEMA
In ciuda ciondanelilor, lucrarile au continuat si a intervenit inevitabil lipsa de cvorum. "Nu suntem in cvorum. Iar colegul de la UDMR nu voteaza. Atunci sa i se retina din indemnizatie", a cerut Olguta Vasilescu. "Domnul cu mustata de la UDMR, din nou, nu a votat", a intervenit si Funar, referindu-se la Tomas Sandor. "Numara, ma! Numara exact", i-a cerut Radu Berceanu (foto) secretarului de sedinta, si asa a ajuns sa supuna la vot un amendament de doua ori ca sa iasa cvorumul de peste 235. Nu a iesit si a cerut apel nominal. Numaratoarea la votul amendamentelor a fost contestata insa si de Mihai Ungheanu (PRM), care a anuntat ca refuza sa mai lucreze ca secretar. Degeaba insa. Amendamentele fusesera deja votate.

×
Subiecte în articol: politic