x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoană: România nu va intra în spaţiul Schengen în 2011

Geoană: România nu va intra în spaţiul Schengen în 2011

14 Noi 2010   •   09:45
Geoană: România nu va intra în spaţiul Schengen în 2011
Preşedintele Senatului consideră că România va rata  aderarea la Spaţiul Schengen programată pentru martie 2011.  Şi fostul preşedinte al  PNL, Călin Popescu Tăriceanu, este de aceeaşi părere.

"Dacă nu se va reuşi intrarea României în Spaţiul Schengen în martie 2011, asta înseamnă că motivul amânării va fi legat de mecanismul de aderare şi de justificare. Nu sunt semne că acest mecanism va fi ridicat de pe umerii noştrii.  Va veni peste câţiva ani când vom scăpa de acest mecanism", a  declarat preşedintele Senatului, Mircea Geoană, la Realitatea TV.

Această amânare ar fi însă, în opinia lui Mircea Geoană, o foarte mare palmă asupra României care poate avea influenţe chiar şi în economia ţării.

"Pentru România, această palmă extraordinară înseamnă foarte mult. Este o descurajare suplimentară pentru investitori", a explicat Mircea Geoană.

Şi fostul preşedinte al PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că pentru România există riscul să rateze anul viitor aderarea la spaţiul Schengen.

"Am discutat cu multe personaje de rang înalt din Uniunea Europeană. Dacă autorităţile române îşi imaginează că aderarea se va face exclusiv pe criterii tehnice, fără să se ţină cont de mecanisme, precum cel de cooperare şi verificare, se înşeală. România va fi judecată şi pe baza progreselor făcute în domenii cheie, progrese care nu au fost făcute", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Iar fostul preşedinte al PNL va fi cel care le va atrage atenţia oficialilor europeni. 

"Luni voi trimite oficial la Bruxelles, preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, o scrisoare deschisă în care îi vorbesc despre ceea ce se întâmplă în Parlament, despre frauda din Parlament şi modul în care este condus şi despre corupţia politică cu grupul independent",a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.

În opinia fostului preşedinte al PNL, acest demers al său reprezintă un mod sincer de a-şi servi ţara.

"Eu cred că noi nu trebuie să ne furăm singuri căciula. Dacă noi din opoziţie închidem ochii, mâine să nu se mire niciun cetăţean că le vor fi tuturor ascultate telefoanele, că va reveni peste tot corupţia, de unde a existat o ameliorare.  Lucrurile astea le fac cu convingerea că îmi servesc ţara", a explicat Tăriceanu.

×
Subiecte în articol: schengen mircea geoana