x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoană-Vanghelie, un cuplu "penibil"

Geoană-Vanghelie, un cuplu "penibil"

de Lavinia Dimancea    |    08 Dec 2007   •   00:00
Geoană-Vanghelie, un cuplu "penibil"
Sursa foto: Bogdan Iurascu/

Suspendat din PSD la sfărşitul lunii septembrie, in momentul in care ar fi trebuit să preia mandatul de senator in locul lui Dan Voiculescu, fostul ministru in guvernul Năstase, Ionel Blănculescu, a fost exclus joi seară din partid.

Suspendat din PSD la sfărşitul lunii septembrie, in momentul in care ar fi trebuit să preia mandatul de senator in locul lui Dan Voiculescu, fostul ministru in guvernul Năstase, Ionel Blănculescu (foto), a fost exclus joi seară din partid. Decizia a fost luată de organizaţia Bucureşti, condusă de Marian Vanghelie, pe motiv că Blănculescu a dat partidul in judecată, după ce, la suspendare, se invocase lipsa activităţii politice şi neplata cotizaţiei de partid.

INFIRMARE. Ieri, Blănculescu a negat insă că nu şi-a plătit cotizaţia (prezentănd presei o "dovadă de plată" din luna februarie a acestui an), dar şi faptul că a acţionat deja PSD in instanţă, precizănd că la acest moment se desfăşoară procedura prealabilă pentru a da in judecată "nu partidul, ci pe cei care se ascund in spatele acestuia, infractori de Drept Constituţional şi, de ce nu, Comun". El consideră ilegală atăt suspendarea sa din partid, căt şi excluderea, aplicate, in opinia acestuia, pentru a-i impiedica accederea in Senat, şi acuză tandemul Geoană-Vanghelie că "recidivează din prostie in penibil". "Cuplul de comici vestiţi ai politicii dămboviţene, Geoană-Vanghelie, se umple de penibil, realizănd o excludere ilegală, penală in perioada de suspendare ilegală şi de asemenea penală, instituită de aceştia in mod abuziv", susţine Blănculescu. El arată că, dacă din partea lui Vanghelie, "expresie agramată a unei grave malformaţii politice congenitale, mutant politic, pasager prin politica romănească de periferie", nu se aşteaptă "să inţeleagă o iotă din mesajul său, din partea lui Geoană aşteaptă "o revizuire a conduitei".

×
Subiecte în articol: politic