x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică GEOANĂ VS DRAGNEA/Ciondăneală pe buget

GEOANĂ VS DRAGNEA/Ciondăneală pe buget

de Lavinia Dimancea    |    17 Feb 2009   •   00:00
GEOANĂ VS DRAGNEA/Ciondăneală pe buget

Parlamentarii încep astăzi dezbaterea bugetului de stat pe 2009. Ieri, Mircea Geoană a dezaprobat îndemnul lui Liviu Dragnea de a boicota votarea bugetului şi avertismentul acestuia de retragere a sprijinului politic aleşilor care votează proiectul în forma actuală.



"E problema dânsului şi a organizaţiei pe care o conduce", a comentat cătrănit Geoană ameninţările şefului PSD Teleorman, delimitându-se practic de cel care a fost până mai ieri ministru de Interne şi în prezent vicepreşedinte al PSD la nivel central. Totuşi, Geoană a admis, după şedinţa de ieri a BPN de la care Dragnea a absentat, că acesta este liber, ca preşedinte al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România, să critice sumele alocate de la buget administraţiilor locale. Liderul so-

cial-democraţilor a explicat însă că, în ciuda a ceea ce vrea fostul ministru de Interne, decizia PSD este aceea de a susţine bugetul. "Bugetul este, în linii mari, încheiat. Nu suntem perfect fericiţi cu dânsul, asta-i viaţa, ăştia au fost banii, pe ăştia i-am împărţit", a spus Geoană, adăugând, ca un semn al compromisului, că, în urma discuţiilor purtate în coaliţie, zgândărită de declaraţiile lui Dragnea, s-a ajuns la înţelegerea ca "în funcţie de evoluţiile economice şi de încasările la buget" să se facă rectificări de buget, inclusiv pentru administraţiile locale. Acest lucru a fost confirmat şi de vicepreşedintele PD-L, Gheorghe Flutur, care a declarat că administraţiile locale ar putea primi fonduri suplimentare printr-o rectificare bugetară, dacă încasările de la bugetul statului ar permite acest lucru.

GEOANĂ, ÎNFIORAT DE FMI
Până una-alta, parlamentarii încep astăzi dezbaterile în plen, reprezentanţii coaliţiei PD-L-PSD exprimându-şi speranţa ca acesta să fie adoptat cel târziu joi la prânz. Pentru ca acest lucru să devină realizabil, conducerile celor două Camere au decis ieri ca aleşii să lucreze astăzi în plen de la ora 14:00 până la miezul noţii, iar miercuri şi joi de la ora 9:00 la ora 24:00. Dincolo de proiectul de buget, Mircea Geoană a ţinut ieri să spună că ar fi preferabil să nu se apeleze la FMI în ceea ce priveşte un împrumut extern. "Nu vă ascund faptul că amintirile relaţiei cu FMI încă mă înfioară. Sunt condiţii extrem de dure, cu impact social foarte puternic şi cu constrângeri semnificative", a spus Geoană. Legat de declaraţiile preşedintelui fondator al PC, Dan Voiculescu, care a pus sub semnul întrebării alianţa cu PSD la europarlamentare, Geoană a sfătuit conducerea conservatorilor să rămână într-o relaţie structurată cu PSD pentru că "la cum se văd lucrurile în sondaje este clar că partidele mici au şanse minuscule să ajungă să facă performanţă".

×
Subiecte în articol: politic geoană