x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iliescu către Băsescu: "Băi, băiete, trebuie să te mai maturizezi!"

Iliescu către Băsescu: "Băi, băiete, trebuie să te mai maturizezi!"

de Adriana Duţulescu    |    21 Dec 2009   •   00:00
Iliescu către Băsescu: "Băi, băiete, trebuie să te mai maturizezi!"
Sursa foto: Dragoş Stoica/Jurnalul Naţional

Că preşedintele Traian Băsescu a avut un cuvânt greu de spus la formarea Guvernului Boc 4, o dovedeşte şi dezvăluirea lui Ion Iliescu (foto), fostul preşedinte declarând că a fost sunat de şeful statului să-i ceară să îl lase pe Marian Sârbu să intre în viitorul Executiv, ca ministru al Muncii. Răspunsul lui Iliescu: "Băi băiete, trebuie să te mai maturizezi!"

Ion Iliescu a povestit vineri, în şedinţa Comitetului Executiv al PSD, că a primit un telefon din partea lui Traian Băsescu, care îi cerea preşedintelui de onoare al social-democraţilor "să îi dea voie" lui Marian Sârbu să accepte funcţia de ministru al Muncii în Guvernul Boc. Iliescu a susţinut, potrivit unor surse participante la şedinţa CEX, că a fost indignat de gestul lui Băsescu, pe care l-a calificat drept "tupeu", având în vedere că pe toată perioada campaniei electorale a fost ţinta atacurilor prezidenţiale.

"Nu mi-a venit să cred când am văzut că mă sună, după ce în campanie a urlat împotriva mea. I-am şi zis, cum îţi permiţi, băi, băiete, să te iei de mine? De ce ai obsesia asta în legătură cu mine? Eu nu mai am influenţă în partid!", a relatat Ion Iliescu, citat pentru Juranlul Naţional de surse social-democrate. Potrivit relatării preşedintelui de onoare al PSD, Traian Băsescu ar fi încercat să se scuze , argumentând că "este mai tânăr şi face şi prostii". "Că eşti tânăr e una, dar trebuie să te mai maturizezi, băi, băiete!", i-a replicat Ion Iliescu.

El le-a mai povestit colegilor că i-a transmis lui Băsescu că nu-l poate influenţa pe Marian Sârbu în decizia sa, dar el personal nu este de acord cu participarea acestuia la guvernare. Totodată, Iliescu a ţinut să spună că şi soţia sa, Nina Iliescu, o bună cunoscătoare a treburilor interne de partid, s-a arătat stupefiată când a aflat că Sârbu e bătut de gândul intrării în Guvern. "Ştiţi că eu am un consilier de încredere de aproape 60 de ani (soţia sa - n.n.) şi ea cand a văzut la televizor că tu (Marian Sarbu - n.n.) vrei să te duci în guvern a zis «Credeam că băiatul ăsta e întreg la mine şi nu se duce cu Băsescu»", a spus preşedintele de onoare al partidului.

×
Subiecte în articol: politic