x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iliescu, nervos: “Se ducea dracului de râpă ţara”

Iliescu, nervos: “Se ducea dracului de râpă ţara”

de Lavinia Dimancea    |    29 Mar 2008   •   00:00
Iliescu, nervos: “Se ducea dracului de râpă ţara”
Sursa foto: Bogdan Iuraşcu/

După eşecul încheierii unei alianţe preelectorale cu liberalii, li­derii PSD fac pe durii, lansând în te­ritoriu, unde au participat la lan­sa­rea unor candidaţi locali ai parti­du­lui, declaraţii belicoase la adresa Gu­vernului condus de Călin Popescu Tăriceanu.

După eşecul încheierii unei alianţe preelectorale cu liberalii, li­derii PSD fac pe durii, lansând în te­ritoriu, unde au participat la lan­sa­rea unor candidaţi locali ai parti­du­lui, declaraţii belicoase la adresa Gu­vernului condus de Călin Popescu Tăriceanu. Întrebat astfel la Bra­şov dacă PSD mai dă mâna cu PNL, Mircea Geoană a răspuns negativ, indicându-i pe liberali drept adversari ai social-democraţilor, alături de democrat-liberali. “Le dăm peste mâ­nă să nu mai fure. Asta da”, a spus Geoană.

 

La rândul său, preşedintele de onoare, Ion Iliescu (foto), a avertizat, că dacă nu era PSD, ţara se ducea de râpă. “După ce s-a spart Alianţa D.A. şi a rămas Guvernul acesta liberal care n-are decât 20% în Parlament, fără susţinerea PSD nu ar fi putut să existe. Dacă îi lăsam să guverneze numai cu cion­dăneala aceasta permanentă dintre preşedinte şi premier, dintre palate, se ducea dracului de râpă ţara aceasta”, a explicat Iliescu, la o întâlnire cu sătenii din comuna gălăţeană Pechea. Referindu-se la unele personalităţi politice care ajung, la un moment dat, la pu­tere, preşedintele de onoare al social-democraţilor a comparat, în stilu-i caracteristic, “beţia puterii” cu beţia cu alcool, arătând, potrivit Rompres, că aceasta “te duce prin toate etapele: la început eşti cocoş, apoi maimuţă, apoi leu, şi la urmă porc”.

×
Subiecte în articol: politic