x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Injurii electorale

Injurii electorale

01 Noi 2004   •   00:00

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) si Uniunea PSD+PUR au condamnat ieri comportamentul inadecvat pe care l-a avut candidatul Aliantei D.A. la Camera Deputatilor Mircea Man intr-o emisiune televizata.

CARMEN VINTILA

Click pentru a mari imaginea
CAMPANIE. CNA condus de Ralu Filip cere candidatilor sa se comporte decent si sa aiba un limbaj civilizat
La emisiunea de dezbatere electorala "Eu cu cine votez?", difuzata vineri de postul Alpha TV, au participat ca invitati candidatul Uniunii PSD+PUR la Senat in Maramures, Codrut Seres, si candidatul Aliantei D.A. la Camera Deputatilor in Mures, Mircea Man. In timpul emisiuni, cat si dupa, deputatul PD a avut un comportament agresiv, a folosit un limbaj injurios si a facut afirmatii discriminatorii privind orientarea sexuala, ceea ce contravine Legii audiovizualului. Mai mult decat atat, la sfarsitul emisiunii, Mircea Man a adresat injurii competitorului sau si a incercat sa-l agreseze fizic.

APEL. In urma acestui incident, CNA a facut apel la responsabilitatea clasei politice astfel incat campania electorala sa raspunda celor trei mari interese: informarea corecta a publicului, accesul candidatilor la public, exercitarea pe deplin a profesiei de jurnalist, prevazute de legea electorala. CNA considera ca moderatorul dezbaterii electorale, Bogdan Aiacoboaie, a procedat corect cand a decis sa opreasca difuzarea emisiunii. Totodata, CNA considera ca persoanele angajate in campania electorala trebuie sa pastreze decenta, sa se respecte reciproc, sa constituie modele de comportament si limbaj pentru public. De asemenea, CNA a solicitat moderatorilor emisiunilor cu caracter electoral ca de fiecare data cand dezbaterea electorala degenereaza, sa nu se lase intimidati de atitudinea si limbajul invitatilor si sa-si respecte obligatiiile stabilite de legea electorala.
"LIPSA DE FAIR-PLAY"
Uniunea Nationala PSD + PUR a apreciat ca lipsita de fair-play conduita candidatului Aliantei, care a folosit "un limbaj lipsit de decenta" pentru un actual deputat si un aspirant la aceasta functie. In aceste conditii, filiala maramureseana a Uniunii a anuntat ca va refuza sa mai participe la dezbateri publice alaturi de reprezentanti ai Aliantei, care "transforma dialogul civilizat intr-o balacareala suburbana si recurg la o campanie electorala murdara". Uniunea a solicitat pozitii ferme ale liderilor PNL-PD Traian Basescu si Calin Popescu-Tariceanu in cazul Man.

×
Subiecte în articol: politic electorala