x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ioan Chelaru ar putea lua locul Iuliei Motoc, la Curtea Constituţională

Ioan Chelaru ar putea lua locul Iuliei Motoc, la Curtea Constituţională

09 Dec 2013   •   18:36
Ioan Chelaru ar putea lua locul Iuliei Motoc, la Curtea Constituţională
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Senatorul PSD Ioan Chelaru ar fi favorit pentru locul rămas liber la Curtea Constituţională după ce va pleca Iulia Motoc, informează antena3.ro.

Premierul Victor Ponta a fost, luni, la preşedintele Senatului, Crin Antonescu, şi au discutat în biroul acestuia din urmă pe cine să desemneze la Curtea Constituţională în locul Iuliei Motoc. Chelaru ar putea fi şi promovat pentru această funcţie, iar procedura se va declanşa cel mai probabil săptămâna viitoare.

Iulia Motoc a anunţat că pe 18 decembrie va depunde jurământul ca judecător al CEDO, la Strassbourg. Informaţiile au fost prezentate luni, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

Ulterior, premierul Victor Ponta a avut o scurtă discuţie cu senatorul PSD Ioan Chelaru şi liderul senatorilor PSD Ilie Sârbu, după ce anterior a discutat cu preşedintele Senatului, Crin Antonescu, în biroul acestuia, potrivit Mediafax.

Ponta a avut o discuţie de aproximativ 10 minute cu Chelaru şi Sârbu, iar la o parte a discuţiei a asistat şi senatorul PSD Georgică Severin.

Discuţia a survenit unei întâlniri pe care premierul a avut-o cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, în biroul acestuia de la Senat şi pe fondul vehiculării numelui lui Chelaru pentru postul de judecător al Curţii Constituţionale ce va fi eliberat de Iulia Motoc, aceasta urmând să plece judecător la CEDO. 

×