x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis: În foarte scurt timp, Guvernul va promova o legislaţie pentru alegerea primarilor în două tururi

Iohannis: În foarte scurt timp, Guvernul va promova o legislaţie pentru alegerea primarilor în două tururi

15 Ian 2020   •   18:01
Iohannis: În foarte scurt timp, Guvernul va promova o legislaţie pentru alegerea primarilor în două tururi

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că Guvernul va promova, "în foarte scurt timp", o legislaţie referitoare la alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

"Pot să vă spun că, în foarte scurt timp, Guvernul va promova o legislaţie pentru alegerea primarilor în două tururi", a arătat preşedintele, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

El nu a oferit însă detalii despre modalitatea prin care va fi promovată această legislaţie, precizând că aceasta este responsabilitatea Guvernului.

"Alegerea primarilor în două tururi va fi promovată de Guvern în foarte scurt timp. Eu am mai spus acest lucru: alegerea în două tururi este soluţia cea mai bună. Evident că asta este o chestiune care pe urmă va trebui să intre în circuitul legislativ şi vom vedea cum decurg lucrurile. (...) Veţi primi de la Guvern foarte concret variantele pe care le vor promova. Nu cred că este rolul meu să vă spun ce va face Guvernul", a subliniat şeful statului.

Despre anunţul conducerii PSD că va trimite o scrisoare partenerilor externi ai României în care să fie prezentat punctul de vedere al partidului cu privire la intenţia Guvernului Orban de a iniţia o schimbare a legilor electorale cu câteva luni înainte de alegeri, Iohannis a declarat: "Fiecare cu interpretarea lui".

AGERPRES

×
Subiecte în articol: klaus iohannis primari in doua tururi