x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis: Negocierea pe Schengen rămâne complicată

Iohannis: Negocierea pe Schengen rămâne complicată

de Redacția Jurnalul    |    14 Dec 2023   •   21:10
Iohannis: Negocierea pe Schengen rămâne complicată
Sursa foto: presidency

Negocierea pe Schengen rămâne complicată, spune joi președintele României, Klaus Iohannis, la reunirea Consiliului European. El a avut o întâlnire informală cu președintele Comisiei Europene, precum și cu premierii Austriei și Bulgariei.

Klaus Iohannis a declarat că negocierea pe Schengen rămâne complicată și că a avut o întâlnire informală cu Ursula von der Leyen, cancelarul austriac Karl Nehammer și cu premierul bulgar Nikolai Denkov.

„Negocierea pe Schengen rămâne complicată. Am încheiat acum patru minute o întâlnire informală la care ne-a invitat doamna von der Leyen, președinta comisiei, a participat cancelarul austriac, premierul bulgar și eu. A fost o discuție bună, într-o atmosferă pozitivă, dar am putut cu toții să ne dăm seama că mai avem mult de negociat până la o decizie, evident satisfăcătoare pentru toate părțile, pentru că nu pot să îmi imaginez o decizie care este satisfăcătoare pentru o parte și nesatisfăcătoare pentru altă parte”, a spus președintele României.

„Nu vreau să intru în detalii, suntem în negocieri, suntem în discuții, mai e de discutat”, a concluzionat președintele.

 

×
Subiecte în articol: iohannis romania