x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis, anunțul momentului despre începerea școlii

Iohannis, anunțul momentului despre începerea școlii

09 Sep 2020   •   18:12
Iohannis, anunțul momentului despre începerea școlii

Președintele Klaus Iohannis a făcut declarații la Palatul Cotroceni despre noul an școlar.

 

„Școala începe pe 14 septembrie. În acest moment, avem doar câteva localităţi în care educaţia se va relua exclusiv online, iar în altele se va desfăşura în sistem hibrid, în funcţie de situaţia epidemiologică şi de condiţiile logistice existente. Autorităţile centrale şi locale au implementat proceduri pentru a limita riscul de transmitere a COVID-19 în comunitatea şcolară. Nu putem reduce riscul de infectare la zero, dar e foarte important să conştientizăm că fiecare contribuie la siguranţa întregii comunităţi, prin respectarea regulilor de bază”, a declarat Klaus Iohannis. 

„Așadar, decizia de a deschide școlile, deși nu este una ușoară, este corectă și necesară”, a adăugat Iohannis.

Șeful statului s-a adresat și părinților care „în mod firesc sunt preocupați și îngrijorați de modul în care vor evolua lucrurile începând cu 14 septembrie”: „Vă încurajez să îi trimiteți pe copii la școală și să le explicați că, pentru un timp, școala va fi diferită, dar dacă vom respecta cu toții regulile, vom depăși cu bine această situație”.

Fără festivități de deschidere

Președintele Klaus Iohannis mai spune că festivitățile de început de an școlar nu trebuie organizate și precizează că el nu va participa la niciun fel de festivitate, ci va transmite un mesaj video pentru elevi și profesori.

„După părerea mea, aceste festivităţi nu trebuie organizate în acest an. Sunt evenimente unde vine multă lume”, spune Klaus Iohannis.

×