x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis se adresează iarăşi parlamentarilor

Iohannis se adresează iarăşi parlamentarilor

de Marius Gîrlașiu    |    17 Feb 2016   •   19:48
Iohannis se adresează iarăşi parlamentarilor
Sursa foto: Adrian Manolache

Klaus Iohannis a solicitat să se adreseze Parlamentului pe 22 februarie, a anunţat, ieri, Administraţia Prezidenială. Preşedintele le-a transmis preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului, Valeriu Zgonea şi Călin Popescu Tăriceanu, o scrisoare prin care le-a cerut să adreseze un mesaj celor două Camere reunite ale Parlamentului, lunea viitoare.

Va fi primul mesaj pe care şeful statului îl va adresa Legislativului în acest an. De la preluarea mandatului, în decembrie 2014, Klaus Iohannis s-a adresat de cinci ori în faţa Parlamentului. La ultima apariţie în faţa camerelor reunite, cu ocazia împlinirii unui an de mandat, Iohannis le-a spus parlamentarilor că principalul obiectiv pe 2016 este refacerea încrederii în clasa politică.

„Între politică şi societate, între clasa politică şi cetăţeni, nu e voie să existe o prăpastie. Reconstrucţia încrederii în politică este tema pe care o propun în perspectiva anului 2016. Reconstrucţia încrederii în instituţiile democratice, în actul politic, în partide şi în cei care le reprezintă, adică în dumneavoastră”, a fost mesajul lui Iohannis către aleşi în decembrie anul trecut. Tot atunci, şeful statului le-a propus parlamentarilor dezbateri „în domenii cruciale pentru viitorul acestei naţiuni, precum sănătatea şi educaţia”.

De altfel, Iohannis a lansat oficial Dezbaterea Naţională pentru Educaţie şi Cercetare la începutul acestei săptămâni. „Sper ca la finalul acesteia, în 2018, să avem fundaţia pe care să putem construi România educată. Trebuie găsite soluţii pentru reducerea abandonului şcolar”, a scris Iohannis pe facebook.

Este probabil ca discursul şefului statului să se refere, printre altele, la tema reformei educaţiei şi dinamizării sectorului cercetării.

 

×