x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ion Iliescu: "PSD nu are nevoie de paraşute"

Ion Iliescu: "PSD nu are nevoie de paraşute"

de Lavinia Dimancea    |    27 Mar 2009   •   00:00

Ion Iliescu nu concepe ca Lavinia Şandru să se regăsească pe lista PSD la europarlamentare şi ameninţă cu o posibilă demisie din partid dacă acest lucru se va întâmpla.



Dacă acum două săptămâni îi spunea lui Mircea Geoană că PSD are de ales între preşedintele de onoare al partidului şi Cozmin Guşă, Iliescu a pus în aceiaşi termeni problema şi în ceea ce priveşte cooptarea Laviniei Şandru pe eurolista PSD. "Adică eu şi Lavinia Şandru? Astfel se pune problema? Eu sper ca niciodată în partid să nu se pună în acest fel lucrurile, să aleagă între mine şi Lavinia Şandru", a declarat ameninţător Iliescu, transmiţându-i lui Geoană şi celorlalţi lideri ai partidului că o astfel de decizie vizând-o pe Şandru ar "torpila unitatea de gândire şi acţiune a partidului".

De altfel, Iliescu refuză să creadă că cineva şi-ar permite să vină în Comitetul Executiv Naţional (forul în care se va stabili lista candidaţilor) cu o asemenea propunere şi consideră că este "jignitor" la adresa membrilor PSD să se apeleze la "străinaşi", aşa cum sunt Şandru şi Guşă.

"Să vină paraşute, aşa, din afară (para-şute nu în sens peiorativ, adică paraşutaţi, nişte oameni din afară mi se pare total nefiresc", a mai spus Iliescu, citat de Mediafax. Cel care a provocat ieşirea nervoasă a seniorului PSD a fost vicepreşedintele Radu Moldovan, care i-a propus lui Şandru să candideze pe lista PSD, asta în condiţiile în care Geoană a refuzat să ofere public un răspuns explicit în acest sens. Ieri, după declaraţiile lui Iliescu, Moldovan a precizat că îşi păstrează punctul de vedere, dar că nu se pune problema unei alegeri între liderul PIN şi preşedintele de onoare.

Clujeanul Vasile Dâncu a intervenit şi el în favoarea lui Şandru, spunând că includerea acesteia pe lista PSD ar fi un câştig pentru partid şi că "decizia este a celor din conducerea executivă, nu a preşedinţilor de onoare". Cozmin Guşă a comentat, la rândul său: "E o treabă de gusturi. Lavinia Şandru e brunetă. Domnul Iliescu e de notorietate că-i plac blondele şi, mai nou, am văzut că-i plac şi crinii".

×
Subiecte în articol: politic psd iliescu şandru