x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ionel Dancă: Tentativa serviciilor de a se introduce în Justiție va fi declarată din nou neconstuțională

Ionel Dancă: Tentativa serviciilor de a se introduce în Justiție va fi declarată din nou neconstuțională

de Redacția Jurnalul    |    05 Apr 2023   •   17:30
Ionel Dancă: Tentativa serviciilor de a se introduce în Justiție va fi declarată din nou neconstuțională

Această tentativă a serviciilor de a se introduce în actul de Justiție, sunt convins, va fi declarată din nou neconstituțională, spune deputatul Ionel Dancă. El anunță că deputații „Forța Dreptei” vor ataca legea de modificare a Codului de procedură penală la CCR.

„Azi încearcă să reintroducă serviciile în procedura penală. Serviciile secrete, de informații să se ocupe de siguranța națională, nu de evaziunea fiscală, nu de violuri. Justiția să-și dezvolte propriul organ de cercetare și de interceptare penală. Nu trebuie să apeleze la servicii militare pentru a obține probe materiale în justiție. Această tentativă a serviciilor de a se introduce în actul de Justiție va fi declarată din nou neconstituțională”, afirmă Ionel Dancă.

El anunță că deputații partidului Forța Dreptei vor contesta la CCR „pentru că e un abuz la comanda serviciilor în ceea ce privește drepturile cetățenilor români în Justiție”.

Parlamentul a aprobat, miercuri, modificarea codurile penale. Potrivit legii de modificare a Codului de Procedură Penală, a fost păstrată posibilitatea folosirii ca probe a interceptărilor făcute de servicii în cazul mai multor infracțiuni.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Ionel Dancă ccr interceptari