x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică VIDEO. Klaus Iohannis: O asemenea decizie a CEDO nu poate rămâne fără consecințe

VIDEO. Klaus Iohannis: O asemenea decizie a CEDO nu poate rămâne fără consecințe

05 Mai 2020   •   15:59
VIDEO. Klaus Iohannis: O asemenea decizie a CEDO nu poate rămâne fără consecințe

UPDATE. Principalele declarații: „Astăzi CEDO a decis că doamnei Kovesi i-au fost încălcate drepturi fundamentale, în urma deciziei CCR de revocare a sa din funcția de procuror-șef al DNA. CCR a decis atunci revocarea sa, la propunerea unui ministru al Justiției de foarte tristă amintire. O asemenea decizie fără precedent nu poate rămâne fără consecințe. Credibilitatea CCR, afectată oricum de unele decizii controversate, e și mai puternic zdruncinată. CCR are obligația să revizuiască de îndată orice decizii luate pe simple declarații.”

„Hotărârea CEDO arată cât de necesară e o reformă la nivel constituțional. Parlamentul actual, dominat de partidul care a patronat revocarea din funcție a doamnei Kovesi, a dovedit că nu este capabil să ia decizii pentru protejarea cetățenilor. Nu mă așteptam ca PSD să se grăbească să înființeze o comisie parlamentară pentru a ancheta de ce a fost posibil acest lucru. Dar nu mă îndoiesc că românii vor sancționa PSD prin vot pentru aceste acțiuni extrem de grave.”

„Un alt subiect la care vreau să mă refer este relansarea economică. Am avut o întâlnire cu reprezentanți ai mediului de afaceri. Vreau să subliniez că Guvernul a negociat cu Comisia Europeană ca toate fondurile nerambursabile disponibile să fie redirecționate cu prioritate către companii și proiectele mari de infrastructură, de transport și telecomunicații. Lucrăm la creșterea masivă a investițiilor publice în toate tipurile de infrastructură. Vorbim practic de un proiect de reconstrucție a României. Vom susține investiții masive în sectoare economice de interes strategic. Modernizarea și digitalizarea administrației, care au început deja de acum, vor continua foarte puternic.”

„Vreau să transmit un mesaj de încredere companiilor și investitorilor. România va ieși cu bine din această criză. Dialogul constant e calea de relansare economică și durabilă. Este motivul pentru care am solicitat mediului de afaceri să fie un partener dedicat și constructiv în ceea ce privește implementarea măsurilor de relansare economică. Împreună vom reuși să găsim cele mai bune soluții.”

 

Declarație de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis

Publicată de Guvernul României pe Marţi, 5 mai 2020

----------------------------------------

Știre inițială. Klaus Iohannis va susține o declarație de presă, marți, 5 mai, la ora 16:15, la Palatul Cotroceni, a anunțat Administrația Prezidențială.

Declarație va fi transmisă online.

 

×
Subiecte în articol: klaus iohannis declaratie de presa