x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ambasadorul SUA: „Lăsați imigranții să vină în România!”

Ambasadorul SUA: „Lăsați imigranții să vină în România!”

de Maria Alifantis    |    09 Mar 2016   •   10:02
Ambasadorul SUA: „Lăsați imigranții să vină în România!”

„Ajutaţi-i să fie musulmani şi români. Să devină parte a acestei noi Românii pe care o creaţi, una lipsită de corupţie”. Acesta a fost răspunsul Ambasadorului SUA la scrisoarea trimisă de un român care voia să afle ce părere are Hans Klemm despre imigranţi.

Ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Hans Klemm, crede că „România ar putea fi ţara est-europeană care să reprezinte un exemplu de toleranţă şi incluziune, primindu-i pe aceia care îşi doresc un viitor mai bun”. Amintind că el însuși provine dintr-o familie de imigranți, precum Albert Einstein sau Gloria Estefan, oficialul american îi sfătuiește pe români să le ofere tuturor șanse egale de dezvoltare. Extrem de implicat în viața politică din România, Hans Klemm este de părere că imigranții ce vor veni printre români nu trebuie considerați o povară. „Lăsaţi-i pe aceşti imigranţi să devină parte a acestei noi Românii pe care o creaţi, una lipsită de corupţie, în care principiile statului de drept se aplică tuturor cetăţenilor şi fiecăruia în parte şi în care fiecare membru al societăţii are ocazia de a contribui la vibranta cultură şi economie a României”, îi îndeamnă Klemm pe români. Ambasadorul a atras atenţia că printre cei care fug de războiul şi persecuţia din Orientul Mijlociu se numără multe femei şi mulţi copii care caută protecţie.

Tatăl său a emigrat din Germania
Întreaga declarație a ambasadorului Americii vine ca urmare a unui e-mail primit de la un român îngrijorat, intitulat „James Bond”, care voia să afle care este părerea sa faţă de „invazia musulmană a Europei”. Klemm s-a oferit pe sine ca exemplu, povestind că tatăl său a emigrat din Germania în Statele Unite. „Această poveste nu este unică; ea este povestea Americii. Cu excepţia celor care sunt indieni americani puri, cu toţii avem rădăcini în alte ţări. Provenim din ţări din întreaga lume, dar avem un lucru în comun: suntem americani. Suntem diverşi nu doar din punct de vedere etnic, ci şi religios'', a precizat Klemm, care a amintit cuvintele adresate de preşedintele Omaba musulmanilor americani: „nu sunteţi musulmani sau americani, sunteţi musulmani şi americani”.

În SUA, candidatul republican Donald Trump duce o campanie anti-imigranţi şi s-a declarat împotriva politicilor pro-imigranţi duse în Europa de Angela Merkel


Hans Klemm este Ambasadorul SUA la Bucureşti din septembrie 2015




×