x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Lapte si corn - Liberalul Anghel da bani publici la amici

Lapte si corn - Liberalul Anghel da bani publici la amici

24 Noi 2004   •   00:00

POLITIC
Presedintele CJ Prahova, liberalul Florin Anghel, e implicat intr-o afacere de distribuire a laptelui si cornului in judet, alaturi de colegul sau de partid Adrian Semcu.
ANIELA NINE

Click pentru a mari imaginea
FAVORURI. Florin Anghel a bagat bani publici in buzunarul unui coleg de partid
Patru firme care au castigat licitatia pentru distribuirea laptelui si cornului in judetul Prahova au inregistrat profituri substantiale prin livrarea, in loc de lapte, a unor produse derivate al caror pret de achizitie este mai mic.

In aceasta afacere, apare implicat si presedintele Consiliului Judetean Prahova, Florin Anghel. El este acuzat ca nu a luat nici o masura in acest caz, deoarece una dintre firmele implicate in distributie ii apartine colegului sau de partid deputatul Partidului National Liberal Adrian Semcu.

Acum doua saptamani, corpul de control a declansat o ancheta, pentru a vedea in ce masura cele patru firme care se ocupa cu distribuirea produselor pentru scoli in cadrul programului "Laptele si Cornul" respecta prevederile legale.

Potrivit lui Florin Anghel, ancheta a confirmat ca, in loc de lapte, copiilor le erau servite produse derivate, cum ar fi iaurt sau branza topita.

Motivatia acestui schimb, sustine Anghel, a fost aceea ca firma La Dorna, distribuitorul produselor lactate, nu putea asigura intregul necesar de produse lactate pentru toate scolile din judet, iar firmele contractante, in intelegere cu beneficiarii, au ales solutia oferirii de produse derivate.

Desi aceasta schimbare a facut ca firmele implicate in distribuirea laptelui si cornului in Prahova sa inregistreze profituri substantiale, produsele derivate fiind achizitionate la preturi mult mai mici decat laptele, Anghel a sustinut ca nu poate face nimic in acest sens, preturile neputand fi modificate, deoarece ele au fost stabilite "pe pachet".

×
Subiecte în articol: politic anghel