x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Lasconi: Ciolacu încearcă să ne îmbrobodească, acum, că negociază în interesul României

Lasconi: Ciolacu încearcă să ne îmbrobodească, acum, că negociază în interesul României

de Redacția Jurnalul    |    23 Aug 2024   •   23:45
Lasconi: Ciolacu încearcă să ne îmbrobodească, acum, că negociază în interesul României

Preşedinta USR, Elena Lasconi, a cerut, vineri, transparenţă în legătură cu portofoliul vizat de România în cadrul Comisiei Europene, dar şi consultări cu societatea civilă şi partidele de opoziţie privind numele viitorului comisar european.

Potrivit acesteia, prim-ministrul Marcel Ciolacu ar avea "grijă de prietenii din partid".

"Marcel Ciolacu ori este un mare mincinos, ori este complet depăşit de funcţia de premier, ori amândouă! De la Bruxelles, încearcă să ne îmbrobodească, acum, că negociază în interesul României. În realitate, doar are grijă de prietenii din partid şi ne ascunde ce ne aşteaptă la capitolul taxe începând cu anul viitor. România nu este moşia lui Marcel Ciolacu. Comisarul european nu trebuie ascuns sub preş, iar propunerea nu trebuie să vină după negocierile lui Ciolacu cu baronii săi", a scris Lasconi, pe Facebook

Ea a evidenţiat că numele viitorului comisar şi portofoliul vizat trebuie stabilite după consultări cu societatea civilă şi cu partidele de opoziţie.

"Comisarul european nu este doar o funcţie înaltă la Bruxelles. Nu pleci acolo, primeşti mulţi bani şi uiţi de România. Viitorul comisar este persoana care va reprezenta România şi va lua decizii care ne afectează direct vieţile, de la investiţii la locurile de muncă. Ce negociază Ciolacu în interesul României, care este portofoliul pe care îl ţintim? Această decizie - cine şi ce portofoliu primim - trebuie să fie luată transparent, după consultări cu societatea civilă şi cu partidele de opoziţie. Trebuie să avem un consens pe numele viitorului comisar european, pentru că românii au dreptul să ştie cine va negocia pentru noi în Europa. Alegerea lui nu trebuie să mai fie un joc politic după uşi închise, pentru că miza este prea mare. Este chiar prestigiul ţării noastre în joc", a adăugat Elena Lasconi.
 

×
Subiecte în articol: Lasconi ciolacu interes romania