x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică UPDATE. Orban, după videoconferința cu comitetele județene pentru situații de urgență: Am cerut luarea mai fermă a deciziilor legate de carantinarea unor localități

UPDATE. Orban, după videoconferința cu comitetele județene pentru situații de urgență: Am cerut luarea mai fermă a deciziilor legate de carantinarea unor localități

02 Noi 2020   •   17:57
UPDATE. Orban, după videoconferința cu comitetele județene pentru situații de urgență: Am cerut luarea mai fermă a deciziilor legate de carantinarea unor localități
Sursa foto: Hepta

UPDATE. Premierul Ludovic Orban a afirmat, după videoconferința cu prefecții și comitetele județene pentru situații de urgență, că a cerut mai multă fermitate în luarea deciziilor legate de carantinarea localităților care au depășit pragul de 3 cazuri la mia de locuitori.

„Am cerut întărirea activităţii DSP-urilor, în ceea ce priveşte pregtirea de noi paturi pentru ATI şi pentru activitatea de realizare a anchetelor epidemiologice (...) astfel încât în maxim 24 de ore să se poată dispune izolarea persoanelor care au intrat în contact cu persoanele confirmate”, a afirmat Orban.

În plus, acesta a declarat că a solicitat „luarea mai fermă a deciziilor legate carantinarea unor localităţi cu depăşire semnificativă a indicelui de 3 la mie”. 

De asemenea, Orban a anunțat, luni seară, că masca va deveni obligatorie în spațiile deschise în toate județele cu rată de infectare mai mare de 1,5 cazuri la mia de locuitori, urmând ca această decizie să fie luată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, iar joi să fie transpusă în Hotărâre de Guvern.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență se va întruni de la ora 19:00.

------------------------------------------

Știre inițială. Premierul Ludovic Orban participă luni, 2 noiembrie, de la ora 15:00. La videoconferința zilnică organizată de Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției, împreună cu comitetele județene pentru situații de urgență și prefecții, la sediul MAI, potrivit Biroului de presă al Guvernului.

 

×