x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu se oferă să negocieze cu sindicaliștii din învățământ: Această grevă produce haos

Ciolacu se oferă să negocieze cu sindicaliștii din învățământ: Această grevă produce haos

de Redacția Jurnalul    |    19 Mai 2023   •   13:15
Ciolacu se oferă să negocieze cu sindicaliștii din învățământ: Această grevă produce haos
Sursa foto: Lucian Alecu

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, se oferă să discute pe parcursul acestui weekend, cu liderii de sindicat din învățământ: „Să facem împreună toate eforturile necesare pentru a evita greva generală. Sper că liderii sindicali înțeleg că această grevă produce haos”.

„Sunt dispus să discut, în orice moment, pe parcursul acestui weekend, cu liderii de sindicat din învățământ și să facem împreună toate eforturile necesare pentru a evita greva generală”, scrie pe Facebook Marcel Ciolacu.

El afirmă că a vorbit și cu premierul Nicolae Ciucă.

„Am garanția că (Nicolae Ciucă - n.r.) are o disponibilitate similară la dialog. Sper că liderii sindicali înțeleg că această grevă produce haos nu numai în activitatea școlii, ci și în viețile a milioane de familii. Credința mea sinceră este că putem fi toți capabili să punem pe primul plan responsabilitatea și luciditatea. Există cu siguranță soluții la care putem ajunge cu calm și rațiune, în timp ce copii își văd liniștiți de școală. Cred că asta așteaptă românii și de la liderii politici, și de la cei sindicali”, încheie Ciolacu.

Liderii sindicatelor din Educație au anunțat miercuri că negocierile cu reprezentanții Guvernului au eșuat și că de luni va începe greva generală.

„Este clar, de luni va fi grevă generală. Mesajul nostru este clar, grevă generală de luni, la ora 8.00”, a declarat preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hancescu.

„Dascălii trebuie plătiți la adevărata lor valoare. În Legile Educației, chestiunile salariale nu apar... grila de salarizare trebuie actualizată... o să cer ca la Ministerul Muncii să se lucreze un pic mai repede astfel încât grilele din Educație să satisfacă nevoile sistemului”, a spus miercuri președintele Klaus Iohannis.

 

(sursa: Mediafax)

×