x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ce supărare are premierul Ciolacu după ședințele coaliției

Ce supărare are premierul Ciolacu după ședințele coaliției

de Redacția Jurnalul    |    01 Dec 2023   •   21:40
Ce supărare are premierul Ciolacu după ședințele coaliției

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit, vineri seară, despre ceea ce îl supără cel mai tare după ședințele de coaliție: „Nu pot să accept acest lucru. Există un cerc restrâns al coaliției unde trebuie să existe un respect”.

Întrebat, vineri seara, la România TV, în contextul în care vorbea despre realizările guvernanților, despre faptul că PSD asigură stabilitatea politică alături de „jumăte din guvernarea dezastruoasă de pe vremea izoletelor, a vaccinurilor și a tuturor jafurilor din pandemie, adică liberali”, premierul a răspuns că, în momentul în care s-a decis guvernarea cu PNL, „cunoșteam acest lucru, dar totodată România avea nevoie de această stabilitate, mai ales în contextul de criză regională de securitate, cu războiul din Ucraina, vedem acuma și cu situația din Orientul Mijlociu, cu o criză energetică unde s-au luat deciziile un pic cam târziu din punctul meu de vedere și superficial”.

Premierul a reiterat ideea potrivit căreie liberalii din vechea guvernare nu mai sunt acum în guvern și „toți colegii, atât de la PSD, cât și de la PNL, funcționăm. Important este că am găsit ce este cel mai bine pentru pentru România. Noi mai aveam puțin și închideam această țară. Important este, atâta timp cât a fost și domnul prim-ministru Nicolae Ciucă și acum, de când sunt eu, de cinci luni, să căutăm să luăm soluțiile cele mai bune”.

„Cel mai rău m-a supărat și o să mă supăr în continuare, dar sper să găsim până la urmă maturitatea politică să depășim și acest lucru, e când facem ședințe de coaliție unde se discută foarte multe și unii dintre colegi înregistrează sau dau stenograme din timpul ședinței sau iau anumite informații că urmează să guvernul să ia o decizie și imediat o transmit presei pe surse, să încerce să aibă un avantaj politic sau să facă un serviciu cumva din presă. Nu pot să accept acest lucru. Există un cerc restrâns al coaliției unde trebuie să existe un respect”, a adăugat prim-ministrul.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu