x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Marcel Ciolacu: Vom vota în Parlament creșterea pensiilor conform legii

Marcel Ciolacu: Vom vota în Parlament creșterea pensiilor conform legii

21 Sep 2020   •   15:47
Marcel Ciolacu: Vom vota în Parlament creșterea pensiilor conform legii

Marcel Ciolacu a anunțat că social-democrații vor vota marți pentru creșterea pensiilor conform legii, a declarat, luni, liderul PSD, Marcel Ciolacu: „Rămânem consecvenți! Sunt părinții și bunicii noștri, nesimțiților”.

„Rămânem consecvenți! Mâine vom vota în Parlament creșterea pensiilor conform legii! Iohannis și Orban au umilit destul persoanele în vârstă! I-ați fugărit cu poliția și i-ați amendat în starea de urgență! I-ați ținut la cozi în fața spitalelor, fără acces la tratament! I-ați ținut fără medicamente esențiale, așa cum este Euthyrox, iar acum vă plângeți că se îmbolnăvesc! Nu le-ați dat nicio mască din cele promise, dar îi amendați dacă nu au”,a  scris pe Facebook Marcel Ciolacu.

Liderul social democrat spune că „orice guvern normal la cap își respectă seniorii”.

„Ajunge! Sunt părinții și bunicii noștri, nesimțiților! Sunt oamenii care v-au crescut, nu povara de care nu știți cum să scăpați mai repede acum! N-ați făcut nimic pentru ei! Aplicați legea măcar! Opriți-vă din furat și veți avea bani pentru pensii! Sunt 5 milioane de pensionari care așteaptă să li se facă dreptate! Să-i vedem mâine pe cei care se opun acestei dreptăți”, conchide liderul PSD.

Conducerea Camerei Deputaților și Senatului au decis ca rectificarea bugetară adoptată de Guvern să fie dezbătută marți, într-o ședință care începe la ora 13.00. Cea mai importantă modificare se referă la revenirea la majorarea pensiilor cu 40% de la 1 septembrie.

Premierul Ludovic Orban susține că nu sunt posibile creșteri de cheltuieli pentru majorarea pensiilor cu 40% și pentru stimulente de câte 500 de euro pentru profesori.

„Nu sunt posibile aceste creșteri de cheltuieli. PSD a generat cheltuieli de 6,5% din PIB suplimentare și, în același timp, a modificat și plafonul maxim de îndatorare raportat la PIB, de la 44% la 40%. Adică a generat cheltuieli suplimentare și a interzis posibilitatea obținerii de finanțări pentru susținerea acestor și a interzis posibilitatea obținerii de finanțări pentru susținerea acestor cheltuieli.

Adică a pus bazele unui faliment”, a explicat, duminică, la Iași, premierul.

 

       

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu