x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Marko Bela isi face partenerii ipocriti

Marko Bela isi face partenerii ipocriti

de Aniela Nine    |    Lavinia Dimancea    |    05 Iul 2006   •   00:00

Suparat ca discutiile la Statutul minoritatilor fusesera blocate ieri- dimineata de chiulul deputatilor, presedintele UDMR, Marko Bela, si-a criticat colegii de Coalitie, acuzandu-i ca nu le ofera sprijin.

"De aproape un an si jumatate discutam problema acestui proiect. In aceasta perioada, am avut momente cand partenerii nostri au creat impresia ca vom reusi sa adoptam aceasta lege. Dupa aceea, unii s-au dezis de ea, am reluat discutiile asupra principiilor si, in pofida faptului ca, la fel ca Legea finantarii partidelor sau infiintarea Agentiei de Integritate, si acest proiect este solicitarea UE, nu am reusit sa-l adoptam", a spus Marko, conform Mediafax. In opinia liderului Uniunii, "acest lucru demonstreaza o anumita ipocrizie".

STATUTUL. Discutiile la Statut au fost reluate insa dupa-amiaza, deputatii din cele trei comisii sesizate reusind, dupa o ora si jumatate, sa adopte un amendament care elimina necesitatea acordului Consiliului National al Autonomiei Culturale pentru numirea conducerii institutiilor si unitatilor de invatamant cu predare in limba materna. Prin urmare, numirea directorilor se face pe baza de concurs, din comisia de concurs urmand sa faca parte si reprezentantii organizatiei reprezentative a minoritatii nationale respective.

×
Subiecte în articol: politic