x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu: Fără metrou nu rezolvi problemele de trafic într-o capitală sau într-un oraș cum e Clujul

Ciolacu: Fără metrou nu rezolvi problemele de trafic într-o capitală sau într-un oraș cum e Clujul

de Redacția Jurnalul    |    05 Iun 2024   •   15:00
Ciolacu: Fără metrou nu rezolvi problemele de trafic într-o capitală sau într-un oraș cum e Clujul
Sursa foto: gov.ro

Fără metrou nu pot fi rezolvate problemele de trafic într-o Capitală sau într-un oraș dezvoltat, cum e Clujul, a declarat premierul Marcel Ciolacu, miercuri, la începerea lucrărilor la magistrala de metrou din Cluj-Napoca.

„Clujul și-a luat cea mai mare porție de dezvoltare în acest moment, odată cu Spitalul regional, cu Aeroportul și acum cu primul metrou din afara Bucureștiului. În București nu s-a întâmplat acest lucru, acum încercăm cu domnul ministru, cu primarii de sector să regândim extinderea metroului, pentru că, indiferent de câte pasarele faci, indirefent cât de mult modificăm sensurile de circulație, fără metrou nu rezolvi problema de trafic într-o capitală sau într-un oraș atât de dezvoltat cum este Clujul”, a spus premierul.

Șeful Guvernului a dat asigurări că vor fi găsite resurse pentru finalizarea investiției.

„Am înțeles de la domnul Boc că partea grea a făcut-o domnul Ciucă, a semnat contractul, mie și domnului Boloș, ministrul de Finanțe, ne-a rămas partea ușoară, ne trebuie o cofinanțare de 10 miliarde din bugetul de stat, respectiv 2 miliarde ca să finalizăm acest metrou, dar sunt convins că și pentru acest lucru o să găsim soluții. Anticipăm că până în 2026 se vor cheltui cei 1,6 miliarde, iar ca să asiguri finanțarea și continuitatea lucrării demersurile pentru finanțarea de aproape 2 miliarde de euro trebuie pornite de acum”, a mai spus Marcel Ciolacu.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: metrou Marcel Ciolacu