x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mircea Geoană, nervos pe tema intălnirii

Mircea Geoană, nervos pe tema intălnirii

de Lavinia Dimancea    |    06 Iun 2007   •   00:00
Mircea Geoană, nervos pe tema intălnirii

Mircea Geoană a confirmat ieri in Biroul Permanent Naţional al PSD că s-a intălnit, luni seară, cu preşedintele Băsescu, insă nu a oferit detalii despre conţinutul discuţiilor. Oficial, liderul social-democrat nu a recunoscut nimic, dar nici nu a negat.

Mircea Geoană a confirmat ieri in Biroul Permanent Naţional al PSD că s-a intălnit, luni seară, cu preşedintele Băsescu, insă nu a oferit detalii despre conţinutul discuţiilor. Oficial, liderul social-democrat nu a recunoscut nimic, dar nici nu a negat. "Acest subiect este o temă de interes şi speculaţii pentru presă. Vă las in continuare să speculaţi", s-a zburlit Geoană la jurnalişti, enervat de intrebările acestora legate de discuţiile cu Băsescu. Vicepreşedinţi ai partidului, pe care i-am intrebat despre intălnire, nu au oferit nici ei prea multe amănunte, dar au admis că una dintre variantele puse pe tapet ar fi fost formarea unui Guvern PSD. De altfel, Geoană a declarat public că nu este exclusă intrarea PSD la guvernare "in nume propriu", insă decizia finală privind calea pe care o va urma partidul va fi luată zilele următoare, la Comitetul Executiv Naţional.

MOŢIUNE DE CENZURĂ. Intre timp, pesediştii işi continuă negocierile cu partidele politice, fiind programată o nouă rundă cu PNL. Geoană nu a dorit să vorbească prea mult nici despre asta. "Nu ne mai cereţi să confirmăm unde şi cănd, pentru că nu o să vă spunem. O să aflaţi - dacă aflaţi, dacă nu aflaţi - nu aflaţi. (…) Va veni şi momentul cănd veţi afla rezultatele negocierilor. Acum nu este momentul", a spus iritat Geoană. In paralel, social-democraţii incep să lucreze la propria moţiune de cenzură, considerănd că cea a PD "nu are cum să fie sprijinită de PSD, pentru că este o moţiune care reflectă relaţia PD-PNL". "Nu excludem posibilitatea iniţierii unei moţiuni de cenzură in actuala sesiune parlamentară in funcţie de rezultatul negocierilor", a anunţat Geoană, precizănd că "această sesiune parlamentară trebuie să producă oferirea unui Guvern solid şi competent" şi că Tăriceanu mai are "o şansă, dar nu foarte mare" de a apuca finele lunii iunie ca premier. Tot secretos a fost ieri Geoană şi in privinţa intrevederii de o oră pe care a avut-o cu ambasadorul SUA la Bucureşti, Nicholas Taubman. Diplomatul american l-a vizitat pe liderul PSD, in Kiselleff, imediat după şedinţa BPN, dar nici acesta nu a dorit să facă vreo declaraţie.

×
Subiecte în articol: politic geoană