x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mirel Curea: Opriți crimele! Amputați-i mâinile generalului SRI, Florian Coldea, din Justiție!

Mirel Curea: Opriți crimele! Amputați-i mâinile generalului SRI, Florian Coldea, din Justiție!

21 Dec 2020   •   17:43
Mirel Curea: Opriți crimele! Amputați-i mâinile generalului SRI, Florian Coldea, din Justiție!

O sentință a judecătorilor în dosarul „Ferma Băneasa” a deschis o adevărată Cutie a Pandorei în Justiția din România, spune jurnalistul Mirel Curea, într-un editorial publicat în Evenimentul Zilei.

Condamnarea avocatului Robert Roșu arată că în aceste zile, „orice hotărâre pronunțată de Justiția din România îl poate aduce pe beneficiarul ei, cu tot cu avocatul care îl reprezintă, în dosul gratiilor, pentru că niște procurori o consideră „abuzivă” și „nelegală”.

Robert Roșu, în opinia judecătorilor s-a făcut vinovat „pentru că a reprezentat un client în demersurile sale juridice de punere în executare a unor decizii judecătorești, cum am arătat, definitive și irevocabile. În opinia procurorilor DNA, avocatul s-a făcut vinovat de faptul că a depus diligențe pentru punerea în executare a două hotărâri judecătorești definitive și irevocabile – știu, mă repet! – văzute de conservele lăsate în DNA de Laura Codruța Kovesi a fi „abuzive” și „nelegale”. Avocatul a fost cu atât mai vinovat cu cât, potrivit argumentelor din apelul DNA, „a susținut pledoarii excesiv de convingătoare”, arată Mirel Curea.

Citându-l pe Dan Andronic, Mirel Curea pune două întrebări esențiale și reprezentative pentru această situație:

„1. De unde știa pensionarul general SRI Florian Coldea încă din 2019 în ce zi va pleca dosarul de la Curtea de Apel Brașov și când va ajunge la ICCJ? Dar mai ales la ce complet de judecători va pica, că doar repartizarea este aleatorie. Această mărturisire nu mi-a făcut-o Florian Coldea mie, ci i-a spus-o în față, unuia dintre colegii mei de dosar, cu care a stat de vorbă la un șpriț. Cu subiect și predicat. Zâmbind subțire, așa cum îi stă bine unui dottore, specialist în drept penal, cunoscător în meandrele justiției”

„2. De unde știa George Maior, cu 4-5 luni înaintea verdictului, că „se vor da pedepse cu închisoarea tuturor celor din dosarul „Ferma Băneasa”? Doar nu mai este director SRI, nu mai primește informări și nu mai trimite plicuri galbene, ci este ambasador în SUA”.

Mai mult, pe evz.ro.

×