x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Motiune la camera - "Educatia", respinsa

Motiune la camera - "Educatia", respinsa

de Lavinia Dimancea    |    27 Iun 2006   •   00:00

Motiunea PSD "Educatia - victima in lupta dintre PNL si PD" a fost respinsa ieri de plenul Camerei Deputatilor cu 155 de voturi "impotriva", 95 "pentru" si 24 de abtineri.

Toti deputatii partidelor din coalitie - PD, PNL, UDMR si PC - s-au pronuntat impotriva motiunii, exceptie facand conservatorul Sergiu Andon care s-a abtinut de la vot alaturi de reprezentantii PRM. Singurii care au votat "pentru" au fost cativa independenti si deputatii PSD. Acestia din urma, desi avertizati de conducerea PSD ca vor primi cartonas galben, nu s-au mobilizat la dezbateri. Din cei 107 deputati ai PSD, in jur de 60 au fost in sala, iar la vot s-au strans 91.

CRITICI. Pe parcursul dezbaterilor, mai toti vorbitorii din partea coalitiei, inclusiv cei ai PRM, au criticat dur motiunea PSD. Printre ei s-a numarat si deputatul PD Monica Iacob Ridzi, care a spus ca printre initiatori se regasesc clienti fideli ai DNA, intre care Dan Ioan Popescu, pe care l-a acuzat ca "nu are dreptul sa tina cursuri de moralitate crestina" in Parlament. "De obicei, la tupeu si prostie nu raspund niciodata. Dar o tanara colega care s-a remarcat prin mai multe dezacorduri decat face Vanghelie mi-a rostit numele. Probabil a vrut sa ii atraga atentia ministrului Hardau ca si cu un creier dezacordat poate ocupa postul de portar la minister", i-a raspuns Popescu.

×
Subiecte în articol: politic