x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică MOŢIUNE RESPINSĂ - Adomniţei, ajutat de PSD

MOŢIUNE RESPINSĂ - Adomniţei, ajutat de PSD

de Lavinia Dimancea    |    18 Sep 2008   •   00:00

Guvernul a fost cruţat ieri în Parlament de o a treia moţiune simplă, după cele două de marţi ale PSD, adoptate de Cameră şi de Senat. Deputaţii au respins moţiunea simplă a PD-L.



Guvernul a fost cruţat ieri în Parlament de o a treia moţiune simplă, după cele două de marţi ale PSD, adoptate de Cameră şi de Senat. Deputaţii au respins moţiunea simplă a PD-L.

Moţiunea simplă intitulată "Neşansa învăţămîntului românesc. Guvernul PNL şi Cristian Adomniţei au adus educaţia în pragul colapsului", prin care se cerea demisia ministrului Educaţiei, nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi adoptată. Din cei 198 de deputaţi prezenţi, doar 77 au votat "pentru", 62 s-au pronunţat "împotrivă" şi 53 s-au abţinut, iar pentru adoptarea documentului era nevoie de un număr de o sută de voturi. Faţă de ziua de marţi, cînd PSD i-a trecut în cont două moţiuni simple, Executivul a scăpat ieri de moţiunea PD-L tocmai cu ajutorul social-democraţilor. Pesediştii s-au abţinut de la vot, alături de conservatori, deşi pedeliştii le-au votat cu o zi în urmă moţiunile, excepţie făcînd şase deputaţi care au ales să voteze "pentru": Ecaterina Andronescu, Andea Petru, Vasile Bleotu, Ion Stan, Tudor Mohora şi Ştefan Glăvan. Tot "pentru" au venit voturi de la PD-L (cu o singură abţinere din partea deputatului Tudor Constantin), de la PRM şi de la trei independenţi, în timp ce împotrivă au votat PNL, UDMR şi o parte din reprezentanţii minorităţilor.

Dezinteres
Dezbaterea moţiunii PD-L nu a trezit un interes prea mare în rîndul deputaţilor, nu mai puţin de 128 de aleşi din totalul de 326 lipsind de la lucrări. Cel mai mare absenteism s-a înregistrat în rîndul grupului parlamentar al PSD. Din cei 105 deputaţi social-democraţi, doar 50 au fost prezenţi. Oricum, pînă în momentul votării, foarte puţini deputaţi au asistat la dezbateri, astfel încît ministrul Eduaţiei, Cristian Adomniţei, s-a adresat mai tot timpul unei săli aproape goale.

×
Subiecte în articol: politic