x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Motiune - "Rujeola" i-a innebunit pe alesi

Motiune - "Rujeola" i-a innebunit pe alesi

de Lavinia Dimancea    |    16 Dec 2005   •   00:00
Motiune  -  "Rujeola" i-a innebunit pe alesi

Motiunea "Rujeola", dezbatuta in Camera Deputatilor, a constituit prilejul ca alesii sa se jigneasca reciproc si sa concluzioneze ca e "epidemie de prostie".

Atmosfera de circ ieri, la Camera Deputatilor, cu prilejul dezbaterii motiunii Opozitiei "Copiii din Romania mor de rujeola datorita Guvernului iresponsabil". Pe timpul celor trei ore de dezbateri, deputatii si-au aruncat acuzatii grele, s-au jignit, s-au facut agramati si prosti.

"Demers politicianist, inconsistent, imatur, incompetent ca si titlul agramat al motiunii" ("datorita" in loc de "din cauza ca"), a descris ministrul Sanatatii, liberalul Eugen Nicolaescu, motiunea depusa de cei 76 de deputati ai PSD si PRM, prin care solicitau inlocuirea acestuia. El i-a acuzat pe semnatari de "improvizatii si afirmatii perverse", iar acestia din urma l-au facut incompetent si totul s-a transformat in pasarea responsabilitatii pentru declansarea epidemiei de rujeola intre fosta si actuala guvernare. Acuzatiile dintre cele doua tabere au capatat un ton foarte dur o data cu interventia liberalului Liviu Campanu, care a vorbit despre "modul smechereste" de lucru al guvernarii PSD. El l-a atacat in mod direct pe fostul ministru al Sanatatii, Ovidiu Branzan, despre care a spus ca a folosit banii publici pentru campania privind alaptarea la san, facandu-i imagine sotiei acestuia. El le-a prezentat colegilor, de la tribuna, un pliant infatisandu-i pe Dana Razboiu si pe copilul acesteia, explicand ca "acest pliant este din bani publici". "Aici vedeti o campanie pentru suptul la san. Aceasta este modalitatea de a suge frumos, elegant din banii publici."

"FRUSTRATI". Acuzatiile lui Campanu, dar si ale lui Nicolaescu l-au enervat pe deputatul PSD Victor Ponta, care i-a facut "frustrati" pe cei doi. De primul a zis ca n-a auzit niciodata si nu vrea sa mai auda, iar in ceea ce-l priveste pe Nicolaescu l-a numit "contabil de CAP" si a amintit porecla pe care acesta o are la Targu-Mures, cea de "ministru Rudotel". "Domnule Ponta, deputatul Liviu Campanu (...) a intrat in Parlament cu fata, si nu din profil, prin votul alegatorilor, si nu carand geanta primului-ministru. (...) Am impresia ca tropaiti din picioruse. Va invit sa tropaiti din picioruse la sedintele TSD, cand va jucati de-a Che Guevara, pe la Florica daca mai beti un sprit si nu platiti, nu in Parlamentul Romaniei", a venit replica liberalului Crin Antonescu.

"PROSTIE". Nervii au fost intinsi la maximum de interventia deputatului PSD Vasile Nicula, care l-a caracterizat pe Nicolaescu drept "un contabil de CAP, un contabil providential, nascut ca Afrodita din spuma marii". "Nu-si poate depasi conditia de socotitor pentru a intra in lumea elitei intelectuale a medicinii. Daca si astazi patrulaterul negru il crediteaza pe eroul din Giurgiu, este posibil ca el sa dispara in valurile despicate de flota vanduta de marinarul de cursa lunga de la Golden Sprit", a spus Nicula, starnind protestele si vociferarile reprezentantilor Puterii. "Constat ca aici este o epidemie de prostie", a comentat ministrul Nicolaescu acuzatiile aduse, exprimandu-si "mila" fata de "colegii mai tineri de la PSD". "Sa-si caute cei 7 ani de acasa si, cand vin la Parlament, sa vina cu ei in ghiozdanel", i-a sfatuit ministrul, incheind, dupa trei ore, seria acuzatiilor. La vot, motiunea a fost respinsa fara emotii pentru Putere, fiind inregistrate 115 voturi "impotriva", 99 "pentru" si o abtinere.

AFIS
"Aici vedeti o campanie pentru suptul la san. Aceasta este modalitatea de a suge frumos, elegant din banii publici" Liviu Campanu deputat PNL BOALA GREA "Constat ca aici este o epidemie de prostie" - Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii

×
Subiecte în articol: politic