x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Năstase acuză - "Scula politică a lui Băsescu"

Năstase acuză - "Scula politică a lui Băsescu"

de Lavinia Dimancea    |    15 Mar 2008   •   00:00
Năstase acuză - "Scula politică a lui Băsescu"

Adrian Năstase a lansat ieri un atac dur la adresa fostului ministru Monica Macovei, întrebându-se cum a fost posibil "să devină scula politică a lui Băsescu, după ce a fost scula politică a lui Ceauşescu în Procuratură". 


Adrian Năstase (foto) a lansat ieri pe blogul personal un atac dur la adresa fostului ministru al Justiţiei Monica Macovei, ca urmare a declaraţiilor acesteia dintr-un interviu pentru Europa Liberă, potrivit cărora judecătorii Curţii Constituţionale ar trebui băgaţi la puşcărie. Într-un material intitulat "Monica Macovei e proastă sau e doar obraznică?" (întrebare pe care a primit-o de la un necunoscut), Năstase se întreabă "cum a fost posibil ca, după ce a fost scula politică a lui Ceauşescu în procuratură, arestându-i pe nefericiţii care strângeau grăunţe pe câmp după treierat (cel puţin, aşa spun sursele din presă), să devină scula politică a lui Băsescu în operaţiunea de răzbunare contra adversarilor săi, în calitate de ministru al In-justiţiei şi şef al procurorilor aduşi din provincie să spele dosarul «Flota»  şi să-i anihileze adversarii".


"SĂRACA". "Când am citit interviul, m-am gândit, săraca, probabil nu mai e întreagă la minte. Un jurist responsabil, un fost ministru al Justiţiei nu poate face astfel de afirmaţii. Apoi am înţeles, femeia nu-şi realizase obiectivele politice. Tema pe care o primise de rezolvat a rămas în coadă de peşte. Pe scurt, nu-şi făcuse treaba. De aici şi supărarea pe CC", scrie Năstase, intrigat că Macovei şi-a permis să spună că decizia CC referitoare la avizul necesar pentru începerea urmăririi penale împotriva miniştrilor este o "decizie pentru hoţi". Ironic, liderul PSD adaugă că, atunci când CC stabilise un drept de veto în favoarea lui Băsescu la remanierea miniştrilor, pe Macovei "n-a trecut-o nevoia unui interviu la Europa liberă". "Când Curtea a acceptat avizul lui Băsescu pentru trimiterea în judecată a miniştrilor, aşa era bine, ca să poată Băsescu nu doar să blocheze remanierile, ci şi să-i suspende pe miniştrii liberali antipatici. Nici atunci nu s-a dus la Vama Veche să-şi strige în faţa valurilor dezlănţuite dezamăgirea şi tristeţea", a continuat Năstase.

×
Subiecte în articol: politic