x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Nemţii îl critică dur pe Iohannis: „Amator!”

Nemţii îl critică dur pe Iohannis: „Amator!”

de Maria Alifantis    |    14 Mar 2016   •   11:35
Nemţii îl critică dur pe Iohannis: „Amator!”

Publicația germană Der Spiegel îi aruncă vorbe grele lui Klaus Iohannis. Dacă în 2014, după ce a devenit preşedintele României, aceeaşi publicație îl lăuda, nemţii notează că până acum mandatul lui Iohannis la Cotroceni este „un dezastru”, mai ales că şeful statului a promis reforme profunde la preluarea mandatului.

„În loc să se ţină de cuvânt, preşedintele a devenit cunoscut în primul rând pentru deciziile sale prost gândite. Mulţi votanţi sunt dezamăgiţi, analiştii îl acuză de un mandat diletantist şi se plâng că deseori tace”, scrie Der Spiegel, amintind că mandatul lui Klaus Iohannis a început în aceeaşi perioadă cu sărbătorirea a 25 de ani de la căderea regimului Ceauşescu, iar Iohannis a promis atunci o „Românie a lucrului bine făcut”, democratică şi lipsită de corupţie. „Asta este marca lui Iohannis. Fie că e vorba despre teme de politică internă, cazuri de corupţie sau legi controversate - adeseori când vocea sa de şef de stat s-ar impune, el tace sau postează un text scurt pe Facebook. Când promulgă legi, nu e prea atent ce face. În de- cembrie anul trecut a promulgat o lege privind acordarea de pensii speciale aleşilor locali, lege care slujea doar intereselor elitei politice. Jenant pentru Iohannis: la scurt timp după, legea a fost declarată neconsti-tuţională”, mai notează Der Spiegel. Iohannis a fost criticat şi pentru clişeele şi limbajul de lemn din declaraţiile publice. „Cu banalităţi Iohannis în- deamnă periodic la lupta împo-triva corupţiei, cere mai multă transparenţă, dar, aşa cum au indicat jurnaliştii de investi-gaţie, există neconcordanţe serioase în declaraţia de avere a lui Iohannis”, scriu nemţii referindu-se la veniturile din chirii declarate de familia Iohannis în declaraţia de avere.

 

Mihalache, ambasador la Londra?

Strategia de comunicare a preşedintelui s-ar putea schimba în viitorul apropiat. În weekend a apărut pe surse zvonul că Iohannis ar fi pregătit ieşirea din scenă a şefului Cancelariei Preziden-ţiale, Dan Mihalache. Consi-derat „eminenţa cenuşie” din spatele lui Iohannis, Mihalache ar urma să fie numit amba-sador al României la Londra, post rămas vacant după ce fostul ambasador Mihnea Motoc a devenit ministru al Apărării în Guvernul Cioloş.

 

×