x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică „O să ajungem să-i dăm cu un pahar în cap!”

„O să ajungem să-i dăm cu un pahar în cap!”

de Andreea Dumitrache    |    19 Mai 2016   •   19:20
„O să ajungem să-i dăm cu un pahar în cap!”

Scandalul dintre Remus Cernea şi secretarul Camerei Deputaţilor, Niculae Mircovici, a început în timpul şedinţei pentru votarea preşedintelui-director al TVR. Liberalii au ieşit din sală, iar şedinţa a continuat, deşi aceştia au spus că nu mai este cvorum. Când s-a trecut la vot, cvorumul a fost cerut şi numărat de secretarul Mircovici. Deputatul Cernea n-a avut răbdare până la final şi l-a acuzat pe Mircovici că nu a numărat bine şi că şedinţa nu ar fi trebuit să continue.

 

Deşi deputatul minorităţilor a spus că şi-a făcut treaba bine, scandalul a continuat în Biroul permanent. Potrivit stenogramei, Mircovici i-a cerut preşedintelui Valeriu Zgonea să intervină când Cernea derapează, pentru că, altfel, o să-l taxeze pe independent. “Vă rog frumos, cei care conduceţi lucrările să nu mai permiteţi injurii grosolane la adresa secretarilor de şedinţă, făcute de regulă de către un singur om pe care îl avem aici, care nu este în stare să gestioneze nici singur câteodată, domnul Cernea. În permanenţă vine la tribună că nu este corect, că nu s-a numărat corect, că nu s-a făcut nu ştiu cum. Ajungem în situaţia să-i dăm un pahar de…, o spun să rămână în stenogramă, un pahar de apă în cap până la urmă!”, a ameninţat Mircovici. Valeriu Zgonea a încercat să-l liniştească pe deputatul minorităţii bulgare. Sunt de acord cu dumneavoastră în totalitate, dar… Nimeni nu vă acuză pe dumneavoastră. Eu vă ştiu de atâţia ani de zile, număraţi corect, aţi fost un om corect, aşa aţi fost întotdeauna. Nu mai puneţi la inimă, vă rog eu frumos”, l-a calmat preşedintele Camerei.

Întrebat dacă mai e supărat pe Cernea, Mircovici a declarat pentru Jurnalul Naţional: E mai grav să faci pe cineva mincinos decat să îl umezeşti un pic. Cine udă şi usucă. Apa, la cei care sunt încălziţi, face bine. Nu se pune problema de violenţă, altfel l-am acuza pe Dumnezeu când plouă. Paharul ramane în mâna mea. Apa putea ajunge in diverse locuri”. În trecut, Valeriu Zgonea a avut şi el conflicte cu Cernea, mai ales când acesta nu voia să renunţe în ruptul capului la plete şi la tricou. Cernea a înţeles, Mircovici şi-a vărsat oful, a rămas pe stenogramă. Aş vrea ca fiecare parlamentar să fie ca Mircovici si Cernea. Sunt zi de zi în Parlament. Sunt exemple de urmat”, a declarat Zgonea pentru Jurnalul Naţional.

De cealaltă parte, Remus Cernea spune că n-a vrut să jignească pe nimeni, dar a observat că există o problemă de când sistemul de vot electronic nu mai funcţionează. “Cum reuşesc ei să numere în treizeci de secunde, trei sute de mâini ridicate? Înseamnă că se stabileşte un nou record mondial. Eu n-am nimic cu domnul Mircovici, dar cred că votul nu este corect şi ar trebui verificat acest lucru”, a declarat Remus Cernea pentru Jurnalul Naţional.

De aproape trei luni, deputaţii votează cu mâna pe sus, şi nu electronic, deşi au un sistem care a costat 500.000 de euro.

 

 

 

 

 

×