x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Omul lui Iliescu, la MAI

Omul lui Iliescu, la MAI

de Lavinia Dimancea    |    11 Apr 2009   •   00:00

Fostul senator Şerban Nicolae, un apropiat al lui Ion Iliescu, a fost numit în sfârşit pe o funcţie de conducere la MAI.



După luni bune de stat pe bară şi de aşteptare, în care Iliescu l-a şi chestionat pe Mircea Geoană de ce amână numirea fostului senator ca secretar de stat la Interne, Şerban Nicolae, învins la parlamentarele din toamnă, şi-a văzut visul cu ochii.

El a fost numit de premierul Boc ca şef al Departamentului Schengen din cadrul MAI, cu rang de secretar de stat. Şerban a obţinut funcţia după ce acum două săptămâni Iliescu îl aborda pe Boc pe holurile Parlamentului pentru a-l întreba de numirea unor secretari de stat (imediat Emilian Cutean, un alt apropiat al lui Iliescu, a fost numit secretar de stat pe problemele revoluţionarilor) şi după reproşurile făcute lui Geoană, redate într-un dialog înregistrat de Pro TV, că pe alţii i-a rezolvat "în doi timpi şi trei mişcări", iar Nicolae este "şomer de trei luni".

În tabăra cealaltă, la PD-L, Mircea Coşea, fost ofiţer de Securitate, perdant şi el la parlamentare, va fi numit în funcţia de preşedinte al Institutului Naţional de Administraţie. Boc a precizat ieri că, din câte a aflat şi i s-a spus, Coşea "are o sentinţă definitivă prin care s-a constatat că nu are are nici un fel de colaborare cu Securitatea".

×
Subiecte în articol: politic