x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Oprescu a spus adio PSD

Oprescu a spus adio PSD

de Lavinia Dimancea    |    22 Apr 2008   •   00:00
Oprescu a spus adio PSD

PRIMĂRIE ● Senatorul se bate pe cont propriu
După 13 ani, Sorin Oprescu a decis să plece din PSD pentru a candida ca independent la Primăria Capitalei. Senatorul nu a spus dacă se va întoarce în partid după alegeri, însă Mircea Geoană a sugerat un posibil răspuns: o astfel de decizie lasă "urme semnificative în relaţia cu partidul".



PRIMĂRIE ● Senatorul se bate pe cont propriu
După 13 ani, Sorin Oprescu a decis să plece din PSD pentru a candida ca independent la Primăria Capitalei. Senatorul nu a spus dacă se va întoarce în partid după alegeri, însă Mircea Geoană a sugerat un posibil răspuns: o astfel de decizie lasă "urme semnificative în relaţia cu partidul".


Sorin Oprescu a decis să mergă pe cont propriu în bătălia pentru funcţia de edil-şef al Capitalei, după ce liderii PSD l-au preferat pentru această cursă pe Cristian Diaconescu. Aşa cum promisese, Oprescu şi-a scris demisia din partid şi i-a înmînat-o ieri personal liderului filialei Sector 1, Dan Tudorache, la sediul organizaţiei. A făcut-o cu regrete, a mărturisit senatorul, unul dintre cei mai apropiaţi lui Ion Iliescu, dar a fost singura soluţie în condiţiile în care liderii partidului i-au refuzat dreptul de "a se duce la luptă". "E greu, mi-e greu şi mie. N-am făcut niciodată rău partidului şi nici n-am de gînd să fac vreodată rău partidului. N-o să mă vedeţi într-o postură de a face rău unor oameni cu care am lucrat 16 ani şi pe care îi respect", a explicat Oprescu la finalul "căsătoriei" cu PSD. Deşi a preferat să nu spună ce le reproşează mai-marilor pesedişti, amînînd descărcarea pînă după Paşte, senatorul nu şi-a ascuns totuşi supărarea că aceştia nu au discutat cu el posibilitatea ca el să fie candidatul partidului la Primăria Capitalei, în condiţiile în care era cel mai bine plasat în sondaje.


ÎNTOARCERE. Despre o posibilă revenire în partid după alegeri, Oprescu a preferat să păstreze tăcerea, deşi Dan Tudorache s-a declarat deschis să-l primească înapoi. "După alegeri îl reprimesc în partid. (...) Îl aştept la organizaţia Sectorului 1 după alegeri. Este punctul meu de vedere şi nu ştiu ce ar dori ceilalţi colegi", a spus Tudorache. Liderul PSD, Mircea Geoană, nu este însă atît de sigur că acest lucru va mai fi posibil. "Viaţa este lungă. Niciodată nu trebuie să spui niciodată, dar este clar că o decizie de acest gen lasă urme semnificative în relaţia sa cu partidul care l-a crescut, care l-a încurajat şi care l-a susţinut de două ori, din păcate fără succes, pentru Primăria Generală a Capitalei", a comentat Geoană o eventuală revenire a lui Oprescu în PSD.


OSTIL. Coordonatorul campaniei electorale a PSD, Miron Mitrea, a susţinut şi el că ar fi preferat ca Oprescu să nu candideze, că s-a creat o "situaţie stranie" pentru partid, dar s-a arătat optimist, spunînd că nu crede că senatorul are şanse deosebite. Şi mai tranşant, clujeanul Vasile Dîncu a arătat că Oprescu a făcut un "gest ostil" partidului prin decizia de a demisiona din PSD şi de a candida independent. Dîncu a explicat că, de acum, Oprescu este "un adversar" pentru social-democraţi şi a semnalat că o asemenea candidatură "este gîndită să prejudicieze şansele lui Cristian Diaconescu de a ajunge în turul al doilea, fiind o modalitate în care un alt candidat, al PNL, ar fi putut să fie ajutat prin asta să ajungă în turul doi".

×
Subiecte în articol: politic psd oprescu