x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban, atenționare pentru Vela: „Trebuie schimbați fără menajamente”

Orban, atenționare pentru Vela: „Trebuie schimbați fără menajamente”

14 Aug 2020   •   20:10
Orban, atenționare pentru Vela: „Trebuie schimbați fără menajamente”

Premierul Ludovic Orban l-a apostrofat, vineri, pe ministrul de Interne, Marcel Vela, căruia i-a cerut toleranță zero față de intracționalitate și să nu stea numai cu ochii pe infractori.

Ludovic Orban a declarat vineri înaintea ședinței de Guvern că îl încurajează pe Marcel Vela să transmită Poliției și Jandameriei că trebuie să intensifice lupta împotriva rețelelor infracționale, împotriva clanurilor interlope, fără menajamente.

„Toleranță zero față de infracționalitate”, a spus Orban.

Ministrul Vela a răspuns că a înțeles.

„Suntem cu ochii pe ei”, a spus acesta.

Șeful Guvernului i-a cerut să nu fie „doar cu ochii” pe infractori.

„Dacă numai vă uitați la ei, vă dați seama... Să fiți cu altceva pe ei”, a spus Orban, ministrul de Interne replicând că stă „și cu legea”.

Premierul i-a mai cerut lui Marcel Vela o mai bună colaborare cu toți factorii instituționali implicați, cu justiția, cu procurorii și instanțele, pentru a se asigura o eficiență maximă la intervenții.

„Acolo unde sunt șefi de poliție care nu iau măsuri împotriva rețelelor infracționale trebuie schimbați fără menajamente”, a mai spus Ludovic Orban.

Marcel Vela a precizat că au fost demarate mai multe controale, inclusiv la București, unde este trimis Corpul de Control al ministrului.

Sursa: Mediafax

×