x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: PNL e partidul care îşi doreşte cel mai mult anticipate

Orban: PNL e partidul care îşi doreşte cel mai mult anticipate

20 Dec 2019   •   15:28
Orban: PNL e partidul care îşi doreşte cel mai mult anticipate

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat, vineri, că liberalii îşi doresc în continuare alegeri anticipate, dar nu se joacă cu soarta ţării provocând o eventuală criză dacă nu vor exista suficienţi parlamentari care să susţină ideea.

"Astăzi, PNL este partidul care îşi doreşte cel mai mult alegerile anticipate. Pe de altă parte, trebuie să vă spun că suntem un partid responsabil care nu ne jucăm cu soarta României şi nu ne vom angaja în această procedură de convocare a alegerilor anticipate fără să avem minime garanţii că este posibil să fie finalizată cu succes. Dacă sunt posibile, PNL va declanşa procedurile de convocare a alegerilor anticipate", a spus Orban, la o conferinţă de presă la Timişoara.

Liderul PNL a amintit că declanşarea alegerilor anticipate este "un mecanism destul de complicat prevăzut de Constituţie, în care, după căderea unui guvern, pentru a putea fi dizolvat Parlamentul este obligatoriu ca două propuneri de guvern să fie respinse de Parlament".

"Pentru a declanşa procedura de anticipate, avem nevoie de un acord, un parteneriat între nişte formaţiuni politice care să confere o minimă garanţie că există jumătate din Parlamentul României care achiesează la acest angajament de a nu vota cele două propuneri de guvern, altfel ne aruncăm într-o aventură care nu poate decât să provoace o criză guvernamentală şi o instabilitate, nesiguranţă atât pentru cetăţeni, cât şi pentru partenerii externi, fără să avem garanţia că ajungem la deznodământ", a spus Ludovic Orban.

Întrebat despre o eventuală demisie a sa pentru a declanşa alegeri anticipate, Orban a spus: "Deci vom declanşa procedura de anticipate atunci când vom avea o minimă garanţie că există jumătate din Parlamentul României care nu votează două propuneri de guvern".

Liderul PNL a adăugat că încearcă permanent să comunice cu partenerii din alte formaţiuni politice pe tema anticipatelor.

Întrebat despre o eventuală remaniere, Orban a spus că acest guvern este în funcţie de o lună şi jumătate şi că este mulţumit de actualii miniştri.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: ludovic orban alegeri anticipate