x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Pariu - Stolojan va ajunge liderul democratilor

Pariu - Stolojan va ajunge liderul democratilor

de Lavinia Dimancea    |    20 Iul 2006   •   00:00
Pariu - Stolojan va ajunge liderul democratilor

Cazut in dizgratia conducerii PNL, Theodor Stolojan este vazut ca un salvator in tabara cealalata a Aliantei, la PD. Democratii cred ca Stolojan este cel care poate relansa alianta liberalo-pedista.

Dupa lansarea apelului la unitatea PNL de catre trioul Stolojan-Stoica-Musca, PD iese in premiera la rampa cu o declaratie de sustinere a consilierului prezidential. Vicepresedintele democrat Cezar Preda si-a declarat ieri toata consideratia pentru demersul lui Stolojan, obiectand totusi ca, daca apelul ar fi venit din afara institutiei prezidentiale, "ar fi fost mult mai bine receptat" de toti membrii PNL si de cei ai Aliantei, iar suspiciunile ca Traian Basescu ar sta in spatele "asa-zisului atac" nu ar mai fi existat. Dincolo de asta, Preda crede ca "solutia" Stolojan este cea care poate relansa Alianta. "Stolojan, om de o deosebita verticalitate si maturitate politica, va alege cea mai buna solutie in perspectiva relansarii PNL si a Aliantei D.A.", a spus liderul democrat.

SUSTINERE PNL. O data cu mesajul PD, ieri a aparut si prima pozitie de sustinere a lui Stolojan in randul filialelor liberale. Liderul de la Gorj, Dan Ilie Morega, a declarat ca Stolojan ar trebui sa revina intr-o functie de raspundere in PNL si poate chiar la nivel de Guvern, fiind convins ca aceasta ar avea o influenta pozitiva asupra imaginii partidului. Morega a apreciat insa ca Stolojan "putea sa aiba un alt fel de comunicare cu partidul, si nu alaturi de cei doi" (n.r. - Stoica si Musca), sustinand ca Valeriu Stoica este "un individ dominat de sentimentul frustrarii, care face politica de centura" si langa care Mona Musca "a cazut intamplator".

IN LOCUL LUI BOC. In schimb, vicepresedintele PIN, Lavinia Sandru, a declarat ca Stolojan va ajunge, pana la sfarsitul anului, presedinte al PD, cu acordul lui Traian Basescu. Sandru a argumentat ca acest scenariu este sustinut de "toate miscarile" din PD si PNL, inclusiv apelul celor trei liberali. In acest fel, a aratat liderul PIN, Emil Boc va putea sta "linistit" la Cluj, iar Adriean Videanu "n-o sa se supere". "El a zis ca nu mai vrea sa candideze la Primaria Capitalei, s-a saturat, se retrage din politica, Boc trece in locul lui si Basescu va fi multumit cu Stolojan la conducerea PD", a conchis Sandru.

×
Subiecte în articol: politic pnl stolojan