x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Parlament - Rapoarte pe banda

Parlament - Rapoarte pe banda

de Carmen Vintila    |    Lavinia Dimancea    |    15 Iun 2006   •   00:00
Parlament - Rapoarte pe banda

Senatorii si deputatii au fost mobilizati ieri timp de patru ore si jumatate in sedinta comuna pentru a dezbate rapoartele de activitate ale mai multor institutii. Din cele 19 puncte aflate pe ordinea de zi, parlamentarii au reusit sa parcurga zece, restul fiind amanate. Printre ele, raportul Curtii de Conturi al CSAT, CNVM si CSM.

Rapoartele de activitate si audit ale Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare pe 2004 si 2005 au primit si ele unda verde, fiind adoptate cu majoritate de voturi. Deputatul PC Gratiela Iordache a criticat prestatia Comisiei, spunand ca nu voteaza rapoartele din cauza lipsei de rezultate privind dezvoltarea pietei de capital si a activitatii haotice de reglementare in domeniu. Parlamentarii au luat act si de raportul de activitate al CSAT pe 2005, acesta fiind prezentat de consilierul prezidential Sergiu Medar. Senatorul PNL Norica Nicolai a acuzat lipsa unei viziuni europene cu privire la strategia de securitate nationala a Romaniei, in timp ce deputatul UDMR Tiberiu Toro a criticat decizia CSAT de infiintare a CNI.

CSM. In premiera pentru Parlament, alesii au fost informati cu privire la raportul privind starea justitiei si cel de activitate al CSM pe 2005, prezentate de presedintele Consiliului, Iulian Galca. Desi PSD nu a vrut ca ministrul Monica Macovei sa isi spuna punctul de vedere, acesta a criticat pe alocuri activitatea CSM. Ceea ce l-a nemultumit pe deputatul PC Nicolae Popa, el aratand ca intre Ministerul Justitiei si CSM "ar trebui sa existe armonie". (Lavinia Dimancea, Carmen Vintila)

×
Subiecte în articol: politic