x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Paruiala in coalitie pe Avocatul Poporului

Paruiala in coalitie pe Avocatul Poporului

de Lavinia Dimancea    |    06 Mai 2006   •   00:00
Paruiala in coalitie pe Avocatul Poporului

Intelegerea dintre PSD si PD, prin care democratii cedeaza pesedisti-lor functia de Avocat al Poporului, a starnit mania UDMR, iar liberalii sustin ca acordul ar putea fi un gest de bunavointa, care sa pregateasca o colaborare pe viitor intre cele doua partide.

Intelegerea dintre PSD si PD, prin care democratii cedeaza pesedistilor functia de Avocat al Poporului, starneste un nou scandal. Chestorul UDMR al Camerei Deputatilor, Kelemen Hunor, s-a aratat ieri iritat de aranjamentul pedisto-pesedist, amenintand ca nici Uniunea, si nici restul partidelor din coalitie nu vor accepta acordul semnat de liderii grupurilor parlamentare. El a explicat ca functia de Avocat al Poporului a fost convenita de toti membrii Coalitiei inca din iarna. "Dupa negocierile din iarna, PD a mai facut o intelegere bilaterala cu PSD pe care a vrut sa o semnam si noi, dar noi nu am semnat", a declarat Kelemen, pentru Mediafax. "Noi nici nu am participat, nici nu am acceptat si nici nu vom accepta un astfel de acord", a mai spus el.

"CADOU". Liderul deputatilor liberali, Crin Antonescu, a apreciat ca intelegerea PD-PSD ar putea fi un gest de bunavointa care sa pregateasca o colaborare pe viitor. El a aratat ca ar putea fi vorba de un schimb avand in vedere ca in raporturile dintre grupurile parlamentare nu exista cadouri. "Ceva probabil ca este in spatele acestei chestiuni", a spus liberalul, precizand ca i se pare ciudata aceasta situatie. Mai conciliant, premierul Tariceanu a spus ca nu poate fi vorba de un protocol PD-PSD in privinta Avocatului Poporului.

La randul sau, senatorul PC Sabin Cutas a solicitat partenerilor din Coalitie sa organizeze o sedinta CNC in care sa se discute si despre acordul semnat de PD cu PSD. Cutas a declarat ca acordul PD-PSD nu a fost prezentat in Biroul Permanent al Camerei Deputatilor sau discutat de liderii formatiunilor parlamentare.

Pe de alta parte, liderul PSD, Mircea Geoana, a anuntat ieri ca Biroul Permanent National al partidului va lua luni decizia privind persoana care va fi nominalizata pentru functia de Avocat al Poporului.

×
Subiecte în articol: politic