x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PC respinge orice fel de ultimatum

PC respinge orice fel de ultimatum

18 Sep 2011   •   21:00
PC respinge orice fel de ultimatum

Dupa ce Victor Ponta a de­­clarat, la Iasi, ca PC poate sa mearga singur la ale­ge­ri­le locale, presedintele conservatorilor, Da­niel Constantin (foto), a reac­tio­nat declarand ca 'ni­meni nu este in masura sa dea ultimatumuri Partidului Conservator'. 'Sunt un om de onoare, care-si res­pecta cuvantul dat, iar Partidul Conservator este un partener care isi res­pecta atat deciziile in­ter­ne, cat si pe cele comune din USL. USL a hotarat sa aiba candidati comuni la primarii si consiliile ju­de­tene, cu exceptia cazului Iasi, unde PC il va sustine pe Tudor Ciuhodaru. Toata lumea a acceptat aceasta solutie, inclusiv domnul presedinte Victor Ponta, cel care, cu intelepciune, dorind sa ajungem la un consens, a si propus, la negocierile premergatoare deciziei, ca, la Iasi, candidatul PSD sa fie sustinut de PNL, iar PC sa mearga singur in alegeri. Asadar, aceasta este, in prezent, decizia USL', a precizat Constantin, intr-un comunicat de presa.

Liderul PC a adaugat ca daca cineva este nemultumit de aceasta decizie a USL, asumata oficial de cele trei partide, este liber sa-si gandeasca o noua strategie, in afara USL. 'Evident, eu nu-mi doresc un asemenea deznodamant, ci, din contra, am convingerea ca toti partenerii mei din USL au puterea de a-si respecta angajamentele asumate. Oricum nu putem vorbi de USL fara unul dintre cele trei partide, ci doar de o alianta a doua partide. In calitate de presedinte al PC, cofondator al ACD si USL, consider ca nimeni nu este in masura sa dea ultimatumuri Partidului Conservator. In ca­litate de copresedinte al ACD si initiator si reprezentant al USL stiu ca de forta si unitatea acestei Uniuni depinde viitorul Romaniei', a mai spus Constantin.

Liderul PSD Victor Ponta a declarat joi seara, la Iasi, ca este posibil ca PC sa mearga singur la alegerile locale viitoare si ca situatia de la Iasi, cu doi candidati din partea USL la primarie, Gheorghe Nichita (PSD) si Tudor Ciuhodaru (PC), este anormala. 'Situatia de la Iasi e anormala, cu care nu m-am impacat. (…) Nu este o situatie in­chisa si nu ma multumeste. Cred si avem anumite semne ca in final sa mergem pe ideea ca PC la alegerile locale sa mearga peste tot singur. Vor fi partenerii nostri dupa aceea', a spus Ponta.

×
Subiecte în articol: politica PC USL