x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Pensionarii de lux au găsit o modalitate de a „scăpa” de noua impozitare

Pensionarii de lux au găsit o modalitate de a „scăpa” de noua impozitare

17 Iun 2020   •   18:12
Pensionarii de lux au găsit o modalitate de a „scăpa” de noua impozitare

Impozitarea pensiilor de serviciu va fi atacată la Curtea Constituțională, spune fostul judecător militar Constantin Udrea. El crede că impozitarea înseamnă o reducere deghizată, lucru care nu este permis de CCR.

Fostul judecător militar Constantin Udrea spune că impozitarea pensiilor de serviciu este o mişcare sortită eşecului deoarece va fi atacată la Curtea Constituţională.

„Toţi iniţiatorii acestei legi cunosc faptul că nu pot impozita în mod diferenţiat pensiile deoarece se crează o formă de discriminare. Cu alte cuvinte, impozitarea majoră a pensiilor magistraţilor şi a pensiilor militarilor – sunt pensii de serviciu toate – nu speciale, ci de serviciu înseamnă o reducere deghizată a cuantumului acestora. Acest lucru nu este permis, aşa cum arată o decizie recentă a CCR şi orice efort în acest sens nu are decât un singur scop, atragerea de voturi”, a declarat, pentru Mediafax, Constantin Udrea.

Fostul magistrat spune că totul este o „goană după voturi”.

„Toate partidele care au aderat la un asemenea punct de vedere o fac doar pentru a culege voturile. Ei ştiu că efortul lor este sortit eşecului, deoarece CCR i-a avertizat că orice demers în sensul acesta este neconstituţional – pe de o parte pentru că s-a arătat de ce nu pot fi reduse. Pe de altă parte, nu pot fi impozitate diferenţiat anumite categorii de pensii fără să recurgi la discriminare”, mai explică Udrea.

Parlamentul a adoptat, miercuri, proiectul care prevede impozitarea cu 85% a pensiilor speciale de peste 7.001 de lei. Se va aplica un impozit de 10% pentru pensiile speciale între 2001 lei şi 7000 de lei, iar pentru cele de peste 7001 lei se va aplica un impozit de 85%.

 

×