x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Pentru Parlament - Ofensiva PSD, via restaurant

Pentru Parlament - Ofensiva PSD, via restaurant

de Lavinia Dimancea    |    07 Feb 2007   •   00:00
Pentru Parlament - Ofensiva PSD, via restaurant

La inceput de sesiune, PSD si-a pregatit ofensiva parlamentara pe care a pus-o la punct, conform traditiei din ultimii ani, in doua runde: mai intai, luni seara intr-un restaurant si apoi, ieri intr-o reuniune oficiala cu senatorii si deputatii partidului la Palatul Parlamentului.

Cum era de asteptat, in sedinta de ieri, cuvantul de ordine a fost "mobilizare", presedintele Mircea Geoana (foto) cerandu-le alesilor PSD "prezenta, implicare si responsabilitate" intr-o perioada in care prioritatea partidului este suspendarea presedintelui Basescu. De altfel, "strategia" pe care liderul PSD le-a prezentat-o parlamentarilor a avut ca varfuri chestiunea suspendarii sefului statului, dar si posibilitatea sustinerii unui Guvern minoritar al PNL. "Ii cerem primului ministru sa vina luna aceasta cu o propunere de Guvern restructurat, care sa nu fie al Aliantei D.A., cu un program nou de guvernare. Doar asa putem discuta despre o minima sustinere pentru un guvern minoritar", a spus Geoana.

"ORIZONTUL" SESIZARII. Cat il priveste pe Traian Basescu, liderul PSD a insistat pe comportamentul neconstitutional al acestuia si, desi au trecut mai bine de doua saptamani de cand se lucreaza la sesizarea privind suspendarea din functie, a anuntat ca abia saptamana viitoare constituie "un orizont previzibil" pentru depunerea acesteia. Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a punctat in schimb prima incalcare "flagranta" de catre Basescu a prevederilor constitutionale, care va fi stipulata in sesizare, aceasta constand in faptul ca seful statului si-a asumat, prin santajarea liderului PC, Dan Voiculescu, si a UDMR, formarea noului Guvern dupa alegerile din 2004.

×
Subiecte în articol: politic psd