x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Planul PSD - Multe motiuni si suspendare rapida

Planul PSD - Multe motiuni si suspendare rapida

de Lavinia Dimancea    |    23 Feb 2007   •   00:00

PSD si-a pus ieri la punct, in sedinta Comitetului Executiv National, strategia politica ca raspuns la cele doua hotarari ale Curtii Constitutionale privind referendumul si cazul Macovei.

PSD si-a pus ieri la punct, in sedinta Comitetului Executiv National, strategia politica ca raspuns la cele doua hotarari ale Curtii Constitutionale privind referendumul si cazul Macovei.

Prima decizie: continuarea procedurii de suspendare a presedintelui Basescu ("singura forma in care ne putem proteja impotriva unui presedinte abuziv", dupa cum a argumentat liderul PSD, Mircea Geoana, in conditiile in care decizia Curtii face practic imposibila demiterea sefului statului prin referendum), dar intr-un ritm accelerat. Aceasta ar putea sa insemne renuntarea la decizia luata de conducerea PSD acum cateva zile privind infiintarea unei comisii de ancheta, decizie criticata ieri de mai multi pesedisti si interpretata ca o prelungire inutila a dezbaterilor.

DECIZIE. "Sper ca nu se mai face comisie de ancheta", a spus presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu (foto), in timp ce Mircea Geoana a anuntat ca o hotarare privind utilitatea comisiei va fi luata la Biroul Permanent National de lunea viitoare. A doua decizie luata ieri de social-democrati a fost initierea de motiuni simple impotriva tuturor "ministrilor incompetenti".

Prima, aflata deja in redactare si care ar putea fi depusa saptamana viitoare la Senat, va fi impotriva ministrului Educatiei, Mihail Hardau, PSD intentionand sa ceara prin aceasta demisia democratului, in ciuda deciziei Curtii Constitutionale privind efectele unei motiuni simple.

Pe de alta parte, Mircea Geoana a avertizat ca, daca ministrul Macovei va "avea tupeul" sa mai vina in Parlament, senatorii vor gasi "o modalitate de a protesta", iar presedintele si premierul trebuie, in opinia acestuia, sa-si dovedeasca acuzele reciproce, altfel "ori avem un presedinte care a luat-o razna si vorbeste gura fara el, ori avem un prim-ministru care acopera actiuni in zona penala".

×
Subiecte în articol: politic