x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC - Stirile zilei

POLITIC - Stirile zilei

03 Apr 2004   •   00:00

O noua motiune simpla la Camera

PRM va depune saptamana viitoare la Camera Deputatilor o motiune simpla cu tema "Mafia petrolului, vinovata pentru explozia permanenta a preturilor la alimente, transporturi si alte servicii". Aceasta motiune are ca punct de plecare documentul elaborat de Departamentul Securitatii Nationale din cadrul Administrat iei Prezidentiale cu privire la Petromidia. PRM va cere autoritatilor sa ancheteze si afacerile cu petrol ale lui Dinu Patriciu pe care acesta le-a derulat inainte de a deveni proprietarul rafinariei Petromidia. (Dana Piciu)

Doi deputati PRM, candidati la locale

Fostul democrat Dan Liga s-a inscris in PRM si va candida din partea noului sau partid la Primaria Sectorului 2. Conform liderului PRM, Dan Liga a mai adus cu el 1.250 de fosti membri ai PD. Liga a fost desemnat sa candideze la Sectorul 2 pentru ca acolo o va avea contracandidata pe fosta sa colega de partid Anca Boagiu. La 20 aprilie, la Sala Polivalenta vor fi lansati oficial toti candidatii PRM la primariile de sector: deputata Daniela Buruiana (Sectorul 1) (foto), Dan Liga (Sectorul 2), consilierul municipal Victor Iovici (Sectorul 3), deputatul Nicu Vasilescu (Sectorul 4), fostul viceprimar Mihai Coanda (Sectorul 5), Stefan Barceri (Sectorul 6). (Dana Piciu)

40 de miliarde pentru Mausoleu

Guvernul a aprobat printr-o hotarare alocarea sumei de 40 de miliarde de lei din Fondul de rezerva pe 2004 pentru a finanta lucrarile de demontare a "Monumentului Eroilor Comunisti" din Parcul Carol. Monumentul, care ramane in administrarea RAAPPS, va fi mutat in Parcul Tineretului. Componentele rezultate din demontare vor fi transportate, depozitate si pastrate de constructor pana la reconstituirea monumentului. Reamplasarea in Parcul Tineretului, in cadrul unui viitor ansamblu, va constitui Sectia de memorialistica a Institutului pentru Studiul Totalitarismului. (Silviu Sergiu)

Invatamant superior in trei cicluri de studii

Executivul a aprobat proiectul de lege privind organizarea, din 2005, a invatamantului superior pe trei cicluri de studii universitare, respectiv de licenta, masterat si doctorat, Potrivit unui comunicat al Guvernului, fiecare ciclu de studii are proceduri distincte de admitere si de absolvire. Duratele lor pe specializari sunt stabilite de Ministerul Educatiei si Cercetarii, cu avizul consultativ al Consiliului National al Rectorilor si se supun spre aprobare Guvernului. (Silviu Sergiu)

×
Subiecte în articol: politic sectorul