Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că nu are cunoştinţă de termenul de 25 martie avansat de liderul conservator Dan Voiculescu pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu din funcţie.
Ponta a spus, răspunzând unor întrebări, că nu ştie de termenul de 25 martie avansat de preşedintele de onoare al PC, Dan Voiculescu, pentru suspendarea din funcţie a lui Traian Băsescu.
Întrebat dacă, în schimb, PSD, PNL şi PC au vreun plan de pregătire a suspendării, Ponta a răspuns: "Dacă domnul Băsescu încalcă Constituţia, avem acest instrument constituţional".
Preşedintele PSD a precizat că nici el, nici partidul nu vor avea niciun fel de colaborare cu Traian Băsescu.
"A încercat toată lumea să colaboreze cu el, nu a reuşit absolut nimeni şi pentru PSD şi pentru mine personal, în nicio variantă Traian Băsescu nu poate fi un partener, nici măcar instituţional", a spus Ponta.
El a menţionat, răspunzând unei întrebări despre posibilitatea ca, în cazul schimbării majorităţii parlamentare să i se solicite preşedintelui numirea unei nou premier, că Traian Băsescu va trebui să respecte Constituţia.
"Nu o să îi cerem nimic, Traian Băsescu trebuie să respecte Constituţia. Nu are niciun fel de raport cu noi, ci cu Constituţia, un raport extrem de tulbure în ultimii ani. Dacă o va încălca în continuare, am văzut că este foarte curajos, spune că vrea să îl suspendăm şi să mergem la vot. E în regulă, suntem de acord", a declarat Ponta.
Preşedintele fondator al PC Dan Voiculescu a apreciat că există premise parlamentare ca, până la 25 martie, preşedintele Traian Băsescu să fie suspendat din functie.
Ponta: Băsescu ne-a anunţat că România va depinde în continuare de împrumuturi
Liderul PSD Victor Ponta a declarat, luni, că anunţul făcut de preşedintele Traian Băsescu referitor la faptul că România va avea un acord de precauţie, de cinci miliarde de euro, echivalează cu faptul că România va depinde în continuare de împrumuturi.
"Din păcate, ceea ce ne-a anunţat Traian Băsescu este că, în continuare, Guvernul României nu este în stare să asigure o finanţare corectă a nevoilor ţării şi că vom depinde în continuare de împrumuturi", a spus Ponta.
"Când Traian Băsescu şi Emil Boc vor părăsi funcţiile pe care le au, fiecare român va fi dator FMI sau unor bănci străine cu foarte mulţi euro pe care trebuie să îi dăm din buzunarul nostru, bani care s-au dus în campania electorală a lui Traian Băsescu şi în firmele doamnei Elena Udrea", a mai susţinut Ponta.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică seară, că România nu va mai trage ultima tranşă de la FMI, de un miliard de euro, dată fiind evoluţia economică, precizând că va fi trasă doar tranşa de la UE.
Băsescu a anunţat totodată că noul acord cu FMI va fi pe doi ani şi nu va implica finanţare, fiind de tip preventiv, de precauţie, şeful statului menţionând că Fondul şi UE vor ţine la dispoziţia României banii.
Şeful statului a precizat că noul acord cu FMI, BM şi CE va fi de cinci milarde de euro, 3,6 miliarde urmând să provină de la Fond, iar 1,4 miliarde, de la Comisia Europeană.
Ponta: România nu a ieşit din criză, nu a depăşit recesiunea economică; Băsescu minte
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că România nu a ieşit din criză şi nu a ieşit din recesiunea economică, afirmaţiile făcute de preşedintele Traian Băsescu fiind "mincinoase".
Ponta a spus că anunţul făcut de preşedintele Traian Băsescu duminică seară este "o perpetuare" a unei minciuni, care nu mai are nici măcar un efect psihologic, ci creează şi mai mult pesimism.
"Vrem să dăm un semnal către şomerii din această ţară, către pensionarii din această ţară, că din păcate Traian Băsescu minte din nou. Nu am ieşit din criză, nu am ieşit din recesiune economică, dar se poate face acest lucru cu un alt guvern şi cu un alt fel de a conduce treburile ţării", a afirmat el.
Preşedintele PSD a spus că actualul guvern a adoptat măsuri greşite, un exemplu fiind evenimentul tragic de la Uricani, unde Guvernul nu a investit bani în siguranţa minerilor, dar a construit, la doar câţiva kilometri, o "telegondolă portocalie" pe care a aruncat milioane de euro.
Ponta a adăugat că, deşi autorităţile au anunţat succesul acordului cu Fondul Monetar Internaţional, banii împrumutaţi nu se regăsesc în economie.
"Nu a rămas nimic, decât o datorie uriaşă pentru români, în rest banii îi regăsiţi în campania electorală de realegere a lui Traian Băsescu şi în firmele doamnei Udrea şi ale celorlalţi baroni locali, Flutur, Falcă", a susţinut el.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică seară, la Cotroceni, că România nu va mai trage ultima tranşă de la FMI, de un miliard de euro, dată fiind evoluţia economică, precizând că va fi trasă doar tranşa de la UE.
Şeful statului a mai anunţat că noul acord cu FMI va fi pe doi ani şi nu va implica finanţare, fiind de tip preventiv, de precauţie, şeful statului menţionând că Fondul şi UE vor ţine la dispoziţia României banii.
Preşedintele a precizat, totodată, că noul acord cu FMI, BM şi CE, care va fi adoptat în martie şi va intra în vigoare în aprilie, va fi de cinci milarde de euro, 3,6 miliarde urmând să provină de la Fond, iar 1,4 miliarde, de la Comisia Europeană.
Ponta: TVR a devenit o televiziune de partid, 85% din ştiri sunt despre Băsescu şi Guvern
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a acuzat conducerea televiziunii publice, luni, la începutul şedinţei BPN, că a devenit "o televiziune de partid", el afirmând că 85% din ştiri fiind despre actualul preşedinte şi guvern.
Ponta a anunţat că legea iniţiată de PSD, prin care se elimină obligativitatea abonamentului la SRTV, a fost adoptată tacit de Camera Deputaţilor, urmând să intre în procedură legislativă la Senat.
"Niciodată după 1989 TVR, plătită din bani publici, nu a fost atât de mult o televiziune de partid. Astăzi ni s-a prezentat o statistică şi 85% din ştirile şi emisiuniile TVR, plătite din banii noştri, ai tuturor, au fost numai despre preşedintele Traian Băsescu şi despre Guvern şi cred că în perioada următoare trebuie să stabilim cum se folosesc banii românilor", a declarat Ponta.
Ponta: Lăzăroiu e plătit din bani publici, să-i dea înapoi dacă face politică de partid
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că Sebastian Lăzăroiu este plătit din bani publici în calitatea sa de consilier prezidenţial şi nu ar trebui să facă politică de partid.
Ponta a spus că oameni precum consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu îşi încalcă atribuţiile atunci când fac declaraţii politice, întrucât ei sunt plătiţi din bani publici.
"Ei merg cu maşinile plătite din bani publici, stau în birourile plătite din bani publici, merg în străinătate în deplasările plătite din bani publici ca să facă politică de partid de joasă speţă. Trebuie să dea acei bani înapoi şi toţi cei plătiţi din bani publici care, în loc să îşi facă datoria, fac politică partinică, ar trebuie să fie plătiţi de partid. Domnul Lăzăroiu poate să păstreze banii pe care îi ia de la PDL, dar pe cei pe care îi ia de la pensionari, de la bugetari va trebui să îi dea înapoi", a afirmat el.
Consilierul prezidenţial pe probleme politice, Sebastian Lăzăroiu, suţine că algoritmul de desemnare a candidatului la Preşedinţie şi a unui viitor premier va pune USL în dificultate dacă va trece moţiunea pe opoziţia ameninţă că o va depune în primăvară, potrivit Europa FM. Lăzăroiu consideră că protocolul Uniunii Social Liberale a fost făcut în pripă.
Pe de altă parte, Sebastian Lăzăroiu a spus că stabilirea unui candidat pentru alegerile din 2014, pornind de la popularitatea acestuia în 2011, este sortită eşecului. "Până în 2014 se pot schimba foarte multe lucruri, iar candidatul care va ieşi din acest sondaj s-ar putea să nu mai fie la fel de popular în 2014, dar el rămâne bătut în cuie din 2011. (...) Trei ani înseamnă foarte mult, în trei ani poţi să-ţi erodezi foarte mult capitalul de credibilitate", afirmă Lăzăroiu.
Consilierul a menţionat că raţiunea înfiinţări Uniunii Social Liberale este una cunoscută la vârful partidelor şi că PNL, PC şi PSD au anticipat o mişcare a PDL. "Este strict legat de alegeri şi de câteva tehnici legate de alegerile din 2012", a spus Sebastian Lăzăroiu, citat de Europa FM.
"Uniunea asta care s-a făcut are o logică, are o raţiune, are un obiectiv şi presupun că nu este atât de cunoscut. Este cunoscut mai degrabă la vârful celor două partide şi are legatură cu alegerile din 2012, cu nimic altceva. E vorba de o reacţie la o mişcare inteligentă pe care PDL o poate face la un moment dat şi pe care cele două forţe politice au anticipat-o. (...) În 2012 sunt convins că multă lume va înţelege despre ce e vorba. Repet, e strict legat de alegeri şi de câteva tehnici legate de alegerile din 2012", a spus Lăzăroiu.