x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Postelectoral - Iliescu preferă o alianţă PSD-PNL

Postelectoral - Iliescu preferă o alianţă PSD-PNL

de Libiu Mateescu    |    Lavinia Dimancea    |    15 Mai 2008   •   00:00

După negocierile eşuate din Primăverii de acum cîteva luni, Ion Iliescu revine asupra relaţiei PSD-PNL şi repune pe tapet ideea unei posibile colaborări postelectorale între cele două formaţiuni.

După negocierile eşuate din Primăverii de acum cîteva luni, Ion Iliescu (foto) revine asupra relaţiei PSD-PNL şi repune pe tapet ideea unei posibile colaborări postelectorale între cele două formaţiuni. Aflat ieri la Braşov, în turneu electoral, preşedintele de onoare al social-democraţilor a exclus orice fel de înţelegere cu PD-L, dar a admis ca realizabilă o colaborare cu liberalii. “Este de preferat PNL, pentru că măcar ştii cu cine ai de-a face şi poţi desprinde şi diferenţele de doctrină, dar şi platformele comune”, a explicat Iliescu. În privinţa PD-L, senatorul s-a arătat extrem de critic, calificîndu-l drept un partid “neserios”, “fără fizionomie, care a trecut peste noapte din stînga în dreapta politicii”. “Sînt în stare să se adapteze la orice. åsta este oportunism cras. Este un astfel de partid serios, are verticalitate?”, s-a întrebat retoric preşedintele de onoare al PSD. Iliescu l-a atacat şi pe şeful statului, vorbind despre “caracterul necioplit” al acestuia şi despre faptul că este principalul vinovat pentru destrămarea Alianţei D.A. “Vinovat este omul care a ajuns în fruntea ţării, cu caracterul lui necioplit, cu incitările lui. (...) Şeful statului nu este un element de dialog, nu coordonează forţele politice, atitudinea lui faţă de parlamentari nu este cea corectă. «Cei 322» l-au suspendat pentru bădărăniile lui”, a acuzat Iliescu. Spre deosebire de senator, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, este mai îngăduitor cu PD-L şi spune că nu se consideră duşman pe viaţă al acestui partid. Întîmpinat ieri la Ungheni, Mureş, la inaugurarea unui pod, de mai mulţi democrat-liberali decît social-democraţi, fostul premier nu s-a arătat deranjat de situaţie şi, întrebat fiind dacă se consideră “duşman etern al PD-L”, a răspuns: “Nu, nici vorbă”.

 

Iacobov, În stand-by. Corneliu Iacobov mai are de aşteptat pînă la a-şi realiza planurile de accedere la o funcţie de conducere în PSD, la nivel local sau central, aşa cum a anunţat acum două zile. Liderul PSD, Mircea Geoană, a declarat ieri pentru Mediafax că oportunitatea unei funcţii pentru Iacobov va fi discutată abia după ce justiţia va da un verdict definitiv în cazul acestuia şi că, pînă la momentul unei astfel de sentinţe, intenţiile acestuia nu pot fi commentate.

×
Subiecte în articol: politic