x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Problema scumpirilor - Duel epistolar Geoană – Băsescu

Problema scumpirilor - Duel epistolar Geoană – Băsescu

de Lavinia Dimancea    |    16 Iul 2008   •   00:00
Problema scumpirilor - Duel epistolar Geoană – Băsescu

Liderul PSD Mircea Geoană i-a adresat ieri o scrisoare preşedintelui Traian Băsescu în care îi reproşează că a uitat de problema scumpirilor discutată acum două săptămâni la consultările de la Cotroceni şi că nu şi-a respectat angajamentul luat de a avea o întrevedere pe această temă cu membrii Guvernului.



Liderul PSD Mircea Geoană i-a adresat ieri o scrisoare preşedintelui Traian Băsescu în care îi reproşează că a uitat de problema scumpirilor discutată acum două săptămâni la consultările de la Cotroceni şi că nu şi-a respectat angajamentul luat de a avea o întrevedere pe această temă cu membrii Guvernului. "După întâlnirea de la Cotroceni, aţi uitat cu totul problema scumpirilor şi nu aţi făcut nimic pentru a micşora efectul acestora asupra populaţiei. Avînd în vedere gravitatea acestor probleme, ne aşteptam să vă respectaţi statutul de preşedinte şi să vă onoraţi angajamentul. Din păcate, aţi folosit şi această întîlnire cu partidele politice ca pretext pentru a apărea din nou la televizor", i-a scris Geoană lui Băsescu. La scurt timp, şeful statului i-a răspuns liderului PSD, luîndu-l practic peste picior. "Înţeleg că pînă astăzi, principalele dvs. preocupări au fost să vă autonominalizaţi prim ministru şi să vă realizaţi filmul omagial cu ocazia zilei de naştere. Odată rezolvate aceste probleme, v-aţi adus aminte şi de problema preţurilor la alimente şi energie. Salut această nouă preocupare a dumneavoastră. Vă aduc însă aminte că pe 1 iulie aţi refuzat să participaţi la consultările cu partidele politice", a fost replica lui Băsescu, care a ţinut să-l mai anunţe pe Geoană că propunerile PSD au fost transmise reprezentanţilor Guvernului prezenţi din partea PNL la consultări.

CĂTRE VICTORIA. Mircea Geoană i-a trimis ieri o scrisoare şi premierului Călin Popescu Tăriceanu, în care îi atrage atenţia că Executivul nu este capabil să limiteze efectele scumpirilor şi îi cere să accepte solicitarea sindicatelor de a creşte salariul minim la 600 de lei..

Citiţi aici textul scrisorii adresate de liderul PSD preşedintelui Traian Băsescu - format pdf
Citiţi aici textul scrisorii adresate de liderul PSD premierului Călin Popescu Tăriceanu - format pdf

×
Subiecte în articol: politic