x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Prostia lui Vanghelie

Prostia lui Vanghelie

de Lavinia Dimancea    |    08 Apr 2008   •   00:00
Prostia lui Vanghelie
Sursa foto: Bogdan Iuraşcu/
• PSD/ Iliescu a găsit buba primarului de la Sectorul 5
Ion Iliescu şi Marian Van­ghelie au oferit ieri episodul al doilea din disputa începută în urmă cu două săptămîni pe tema candidatului PSD la Primăria Capitalei.  Iliescu aproape că l-a făcut prost pe Vanghelie, după ce acesta a acuzat jocurile de culise ale preşedintelui de onoare.

 

Deşi mai este doar o săp­tămînă pînă la lansarea candidaţilor pentru locale, PSD nu a reuşit nici pînă acum să tranşeze problema celui care va intra în cursa pentru Pri­măria Bucureştiului. După Bi­roul Permanent Naţional de ieri, lucrurile arată ca şi înainte: Vanghelie continuă să fie propunerea Organizaţiei Bucureşti, Oprescu este susţinut de gruparea Iliescu, candidatura-surpriză rămîne încă o surpriză. Asta, în condiţiile în care Cristian Diaconescu declară ferm că sub nici o formă nu este interesat să candideze, iar Miron Mitrea evită să spună clar dacă vrea sau ba. Ieri, Vanghelie s-a arătat destul de nervos din cauza situaţiei şi s-a răz­vră­tit împotriva lui Iliescu, după ce acum două săp­tămîni îl acuzase că nu este om de stînga. “Nu acceptăm să se facă jocuri de culise nici de Ion Iliescu, nici de alte persoane din partid şi să se dea la impuse, ci vocea majorităţii din acest partid, şi de principiu mă bat să nu se mai întîmple aceste lucruri nici la mine în organizaţie, nici în altă parte”, a atacat primarul de la 5. Replica lui Iliescu a fost una pe măsură: “Nu comentez. Prostia nu se comen­tează”. Cu toată înverşu­narea afişată, Vanghelie nu a exclus totuşi apariţia celei de-a treia variante, fie ea şi Miron Mitrea. “Mitrea ocupă un loc foarte important. Pînă în momentul de faţă, nu am purtat această discuţie. Vom vedea şi vom analiza decizia pe care o vom lua. De principiu, este posibil orice”, a spus Vanghelie. Mitrea a refuzat însă să spună dacă îl interesează o candidatură (deşi unele voci din partid susţin că acesta ar fi zis “da” în unele discuţii) şi a atenţionat că “Vanghelie va fi cel care va avea un cuvînt greu de spus” în privinţa echi­pei cu care se va merge la Bucureşti.

 

CÎŞTIGĂTORUL. Unii lideri din partid suspectează un aranjament Geoană – Mitrea – Vanghelie, din care ultimul să iasă victorios. “Am sentimentul că în final tot Vanghelie va fi candidatul. Candidatura lui Mitrea este doar o po­veste. Pînă la urmă, gîndiţi-vă, pe cine ai alege între un om cu trei dosare la DNA şi un altul care nu ştie limba română? L-ai alege pe cel care nu poate fi atacat cu dosare, care nu are astfel de probleme, în afara  celor de limba română”, ne-a declarat unul dintre liderii PSD. Toată această dispută legată de candidatul pentru Primăria Capitalei nu a fost discutată în şedinţa de ieri a BPN, însă va face obiectul, după cum a anunţat Mircea Geoană, unei decizii la Comitetul Executiv Naţio­nal programat pentru  începutul săp­tămînii viitoare.

 

lavinia.dimancea@jurnalul.ro

 

×
Subiecte în articol: politic iliescu vanghelie