x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD acuză "golăneala" Guvernului

PSD acuză "golăneala" Guvernului

de Lavinia Dimancea    |    14 Mar 2008   •   00:00
PSD acuză "golăneala" Guvernului

ALEGERI LOCALE ● PSD atacă dur
Sub presiunea baronilor locali, pesediştii şi-au umflat ieri muşchii şi au ameninţat Guvernul cu moţiune de cenzură dacă blochează alegerea şefilor de consilii judeţene prin vot uninominal. Până la finele zilei au renunţat la idee.
ALEGERI LOCALE ● PSD atacă dur
Sub presiunea baronilor locali, liderii PSD şi-au umflat ieri muşchii şi au ameninţat Guvernul cu moţiune de cenzură dacă blochează alegerea şefilor de consilii judeţene prin vot uninominal. Până la finele zilei au renunţat la idee.

 

“Este un artificiu penibil. Este o golăneală, ca să spun pe faţă, a unor oameni cărora le e frică de votul uninominal. Am spus că, dacă Guvernul încearcă să facă asemenea artificii, PSD va depune imediat moţiune de cen­zură şi va sancţiona un guvern care încearcă să deturneze poziţia Parlamentului vizăvi de această chestiune”, a declarat ieri nervos Mi­ron Mitrea, precizând că există semnalele date de “anumiţi” re­pre­zentanţi ai Guvernului şi ai PNL, pre­cum Mihai Voicu, prin care se în­cearcă “să se dizloce” alegerea şe­filor CJ prin vot unino­minal pentru anul 2012. Coordonatorul de campanie al pesediştilor a invocat în spri­jinul teoriei sale şi “tot felul de instruiri” ale prefecţilor de către membrii Guvernului, “în cursul nopţii de miercuri spre joi”, în cadrul cărora li s-ar fi transmis că nu se va aplica uninominalul în 2008. “Dacă vor continua în această direc­ţie, nu numai că nu ne au parteneri, ne au duşmani de moarte şi introducem imediat moţiune de cenzură împotriva unui guvern care se joacă cu noi cu asemenea decizii. Nu vă jucaţi cu PSD! Nu este dispus să înghită golănii cu privire la ale­gerile uninominale la preşedinţii de consilii judeţene”, a ameninţat Mi­trea. De la Bruxelles, Mircea Geoa­nă a acuzat şi el “jongleriile ieftine ale unor politicieni care nu ţin cont de hotărârile Parlamentului” şi i-a atenţionat pe gu­vernanţi  că PSD va depune “ne­în­târziat” o moţiune de cenzură dacă blo­chează uninominalul.

 

PERSEVERENŢI. Înainte de Mitrea şi Geoană, la rampă au ieşit însă preşedinţii de Consilii Judeţene ai PSD, cei care în urmă cu ceva vreme i-au luat la rost pe liderii partidului pentru că nu s-au bătut în Parlament pentru a impune ale­ge­rea şefilor CJ prin votul uninomi­nal. Liviu Dragnea, de la Teleorman, a cerut astfel ieri Guvernului anula­rea Hotărârii privind aprobarea calendarului pentru locale, pe motiv că aceasta ar bloca procesul de alegere prin vot uninominal a preşe­dinţilor CJ. Atât Dragnea, cât şi  Nicuşor Constantinescu (Constanţa) au atras atenţia că, în cazul în care Guvernul nu abrogă hotărâ­rile, vor solicita conducerii PSD să depună moţiune de cenzură. În nici o oră de la toate aceste declaraţii, premierul Tări­ceanu a dat asi­gurări de la Bru­xelles că Gu­vernul va modifica hotă­rârea, pentru a permite astfel ale­ge­rea prin vot uninominal a pre­şe­dinţilor de Con­silii Judeţene la scru­tinul de la 1 iunie. Mai mult, Tă­ri­cea­nu a calificat afirmaţiile pesediştilor drept “o furtună într-un pahar cu apă”. Vă­zând angajamentul premierului, pesediştii au dat înapoi, Geoană anunţând imediat că PSD renunţă la moţiunea de cenzură pe tema uninominalului. “A existat o tentaţie semnificativă a Gu­vernului liberal să ne păcălească. Iată că nu ne-au pă­călit”, a spus Geoană.

 

lavinia.dimancea@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: politic psd