x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD ar vrea guvern de serviciu

PSD ar vrea guvern de serviciu

de Lavinia Dimancea    |    06 Mar 2008   •   00:00

Conducerea PSD a decis ieri să poarte discuţii cu celelalte partide parlamentare pentru a identifica soluţiile de ieşire din actualul “blocaj politic”. Potrivit liderului partidului, Mircea Geoană, social-democraţii vor merge la negocieri cu două propuneri: declanşarea anticipatelor şi formarea unui guvern de serviciu care să pregătească alegerile.

Conducerea PSD a decis ieri să poarte discuţii cu celelalte partide parlamentare pentru a identifica soluţiile de ieşire din actualul “blocaj politic”. Potrivit liderului partidului, Mircea Geoană, social-democraţii vor merge la negocieri cu două propuneri: declanşarea anticipatelor şi formarea unui guvern de serviciu care să pregătească alegerile. Geoană nu a explicat clar ce înseamnă acest guvern de serviciu, spunând doar că va fi de tipul celui condus de Theodor Stolojan din mandatul lui Ion Iliescu şi că PSD nu va face parte din acesta. Formula guvernului de serviciu a fost discutată ieri în şedinţa Biroului Permanent Naţional, fiind susţinută de mai mulţi lideri ai partidului. Ion Iliescu, spun surse din PSD, nu s-ar fi opus nici el unei astfel de soluţii, dar s-a pronunţat categoric împotriva declanşării anticipatelor, pledând pentru concentrarea partidului pe alegerile locale. Oficial, nici un lider pesedist nu s-a încumetat să spună cum ar arăta un guvern de serviciu, însă este discutată varianta ca acesta să fie tot unul PNL. Pe de altă parte, neclar rămâne şi modul în care se va ajunge la anticipate sau la formarea unui nou Guvern, Geoană spunând doar că moţiunea de cenzură este “un instrument la îndemână”. Surse din partid susţin însă că o cale ar putea fi suspendarea premierului în urma plângerii penale depuse de PDL. “Preşedintele va numi atunci un nou premier. Acest guvern de serviciu poate fi un guvern liberal, format din oameni pro-Băsescu”, este de părere un lider al PSD, care nu exclude ca ideea unui astfel de guvern de serviciu să fi fost concepută chiar la Palatul Cotroceni.

 

 

 

 

Oprescu, gata de Primăria Capitalei

 

 

Senatorul PSD Sorin Oprescu a declarat ieri că este pregătit să participe la cursa electorală pentru Primăria Generală a Capitalei, dacă formaţiunea social-democrată

îl va desemna candidat pentru funcţia de edil-şef al Bucureştiului. “Sunt pregătit să particip la această cursă electorală, dacă partidul mă desemnează”, a spus Oprescu, citat de Mediafax, adăugând că nu vede de ce nu ar beneficia de sprijinul organizaţiei PSD Bucureşti, de vreme ce va fi vorba despre o “decizie comună”. “Dacă va fi o decizie comună, nu văd de ce organizaţia Bucureşti să nu mă sprijine. De fapt, se va sprijini şi pe sine. Evident, va trebui să fie o decizie comună, nu unilaterală”, a mai spus senatorul PSD.

×
Subiecte în articol: politic psd serviciu guvern